РУКОМЕТНА РЕПРЕЗЕНТЦИЈА ДАНАС У ГДАЊСКУ ИГРА СА ПОЉСКОМ: Деби селектора Ројевића

Рукометна репрезентација Србије под вођством Бориса Ројевића данас ће одиграти први званични меч, у пријатељској утакмици одмериће снаге са Пољском  у Гдањску, а већу недељу одиграће се нова утакмица  између две репрезентације.
1
Фото: Борис Ројевић нови селектор наше репрезентације, фото: РСС

 Наши рукометаши су се неколико дана припремали у Ковилову, уигравали се, а сусрети са Пољацима ће представљати добру пробу за врло тежак меч са Шпанијом у квалификацијама за Светско првенство.  Стратег ,,орлова" и Војводине Борис Ројевић истакао је да је циљ против Пољске да се екипа уигра и добро упозна.

- Резултат није у првом плану, али наравно да не бих имао ништа против позитивног исхода у оба меча. Битно ми је да видим колико играчи могу да пруже у овом тренутку. Потребно је време како би се уиграли, али задовољан сам како теку ствари. Имали смо много видео анализа, вредно смо тренирали и спремни дочекујемо окршаје са Пољацима. Знамо каквих нас 120 минута очекује у дуелу са Шпанцима средином маја и морамо марљиво да радимо како би у том двомечу приредили изненађење и пласирали се на Светско првенство.

Када је реч о Вошиним играчима у репрезентацији Ројевић је похвалио труд који улажу како би помогли колегама да се навикну на његов систем рад.

- То су све сјајни момци и одлични играчи. Знају како радим, шта вреднујем и свесни тога помажу осталим репрезентативицма да се лакше привикну. Рекао сам и на промоцији да ми је веома драго што сам ћу упоредо са националним тимом радити са Војводином у којој игра неколико репрезентативаца. Моћи ћу да радим са њима малтене целе године и то ће пуно значити њима, али и мени - закључио је Ројевић.

Са репрезентацијом у Пољску није отпутовао средњи бек  Лазар Кукић који је истеглио задњу ложу.

Први између  Пољске и Србије игра данас од 17 часова, док је други заказан за недељу са почетком у 12.30 сати.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести