Рукометаши Јединства из Новог Бечеја освојили друго место у Првој лиги

Првенство у Првој мушкој рукометној лиги север протекло је у знаку екипе Кикинде Гриндеy, која је надмоћно освојила прво место, па ће се наредне сезоне такмичити у Супер Б лиги Србије.
jedinstvo novi becej
Фото: Dnevnik.rs

Најпријатније изненађење приредили су рукометаши новобечејског Јединства, који су своју трећу сезону у овом степену такмичења крунисали освајањем другог места. Занимљиво је да су изабраници тренера Михајла Петковића једини успели два пута да савладају лидера (у Новом Бечеју 23:20 и у Кикинди 25:27).

Наступало је у превснтву 22 рукометаша, а све утакмице одиграли су: Страхиња Ристић, Мирослав Мацура, Иван Спасојев, Јован Ристић, Милош Фодок, Душан Радановић и Милош Ковачевић, а следе Милован Петровић, Игор Дујин, Иван Црњин, Ђорђе Вујацков 16... Најбољи стрелац је Иван Спасојев са 115 голова, Страхиња Ристић постигао је 101, Јован Ристић 93, Антоновић 80 и тако даље.

Искусни стратег Михајло Петковић је више него задовољан играма својих изабраника.

„У овако јакој конкуренцији освојити друго место је више од успеха, слободно могу рећи прави подвиг, за понос и хвалу. Када нас је у полусезони напустио најбољи играч Владимир Антоновић многи су посумњали у нас. Међутим, ја сам веровао у играче, а они су оправдали то изузетним залагањем и на крају остварили овако добар пласман. Једини смо два пута победили Кикинду, што довољно говори о квалитету овог састава, који, да има финансијских средстава,  може да игра у вишем рангу такмичења. Веома сам задовољан оствареним, превазишли смо и наша најлепша очекивања“, нагласио је Петковић.

Текст и фото: С. Давидовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести