Рукометаши Србије на Спенсу почињу квалификације за Европско првенство (18)

Рукометни репрезентативци  Србије поново су на окупу након успешне априлске акције, када су, из двомеча са Словенијом, изашли као победници и обезбедили пласман на Светско првенство.
1
Фото: РСС

Сада је на реду квалификациони прозор за пласман на Европско првенство, а “орлови” се налазе у Групи 2, заједно с Финцима, Норвежанима и Словацима. 

Нашу селекцију данас очекује дуел првог кола против Финске, који се игра у великој сали СПЦ „Војводина у Новом Саду, с почетком у 18 часова. После сусрета са Скандинавцима, српској репрезентацији предостоји гостовање у Словачкој, у недељу, такође од 18 сати. 

Укупно 32. селекције ће се кроз квалификације борити за преосталих 20 места на 16. по реду смотри најбољих европских репрезентација. Пласман на првенство Старог континента обезбедиће два најбоља тима из сваке  од осам група, уз четири најбоље трећепласиране селекције. Директан пласман обезбедили су освајачи медаља с претходног Еура, а то су Шведска, Шпанија и Данска као и домаћин Немачка. 

Голман репрезентације Србије Дејан Милосављев рекао је да је циљ „орлова” да освоје четири бода у овом квалификационом „прозору„.

- Очекују нас две тешке утакмице, прва пред домаћом публиком, друга  на гостовању у Словачкој, и оно што могу да обећам је да ћемо се потрудити да пружимо најбоље партије и добро почнемо квалификације - јасан је био Милосављев. - Нама је најбитнији овај први период, желимо да против Финаца и Словака одиграмо како треба и припремимо се за наредне изазове који нас чекају у јануару. Надам се да ћемо сви бити здрави за сусрете који нам следе и да ћемо обрадовати љубитеље рукомета у Србији.

Капитен нашег државног тима Мијајло Марсенић очекује вечерас велику подршку с трибина, али је додао и то да ваља бити опрезан у окршају с Финском.

- Срећни смо што смо сви на окупу после дуго времена и успеха који смо остварили у утакмицама баража за Светско првенство са Словенијом. Очекује нас врло важан дуел с Финцима, који су за нас непознаница, па ћемо морати да одиграмо сконцентрисано током свих 60 минута. Селектор је припремио за нас доста материјала, с којим смо се упознали и надамо се повољном резултату – рекао је пивот Србије.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести