Рукометаши Србије победили Шведску у другом припремном мечу

ХАЛМШТАД: Рукометаши Србије победили су селекцију Шведске 30:28 (12:13) у другом припремном мечу за Светско првенство које је на програму од 11. до 29. јануара у Пољској и Шведској.
rukomet
Фото: pixabay.com

У првом мечу европски првак из Будимпеште 2022. године и вицешампион света из Каира 2021. био је бољи и савладао Србију резултатом 35:34.

Србија први меч на Светском првенству игра 13. јануара против Алжира, потом се 15. јануара састаје са Немачком и 17. јануара с Катаром.

Ђерона: Заиста смо срећни и задовољни победом

Посебно ме радује друго полувреме, када смо имали и четири гола заостатка, али је тим остао фокусиран на циљ и договоре које смо направили, те смо успели да се вратимо резултатски, изјавио је селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона након победе над селекцијом Шведске.

Заиста смо срећни и задовољни победом. Овај меч нам је био важан да испробамо неке акције, нарочито у одбрани. Позитивно је и што су сви играчи добили прилику да заиграју и да нема повређених. Сви играчи су здрави и спремни за они што следи. Јасно је да овај меч није донео бодове на Светском првенству, али нам је донео самопоуздање у правом тренутку, одлазимо у Катовице спремни да дамо све од себе да остваримо циљ и дођемо до четвртфинала, изјавио шпански стручњак.  

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести