РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ У ШПАНИЈИ - Воркапић за „Дневник”: „Наоштрени” смо за овај турнир и Европско првенство

Мушку рукометну репрезентацацију Србије од 10. до 28. јануара очекује Европско првенство у Немачкој.
с
Фото: РСС

Пре Исланђана, Мађара и Црногораца, са којима ће „орлови“ одмерити снаге у групи Ц, најпре ће се у Шпанији састати са домаћином, али и са Пољском и Словачком. Изабраници Тонија Ђероне одрадили су одличне десетодневне припреме у Старој Пазови и у среду су орни кренули пут Пиринеја.

Пред окршаје на контролном турниру у Шпанији експлозивно лево крило Војводине и Србије Вукашин Воркапић је за „Дневник“ рекао да очекује три добре провере и победе.

– Веома сам задовољан припремама у Србији. Били смо заиста на висини задатка. Првих неколико дана смо посветили физичккој спреми, а потом смо радили на тактици и „наоштрени“ смо за турнир у Шпанији, самим тим и за Европско првенство. Словачка и Пољска не спадају међу најбоље европске екипе, али имају квалитет и биће нам тешко против њих. Надам се да ћемо успети да останемо концетрисани од првог до последњег минута и да ћемо са две победе отворити турнир. После тога очекује нас дуел са Шпанијом, која је један од фаворита за освајање најсјајније медаље у Немачкој. Не треба нам већи мотив од тога да им покажемо зубе и савладамо их на њиховом терену – поручио је Воркапић.

Када је реч о амбицијама националног тима један од лидера Војводине је рекао да је време за искорак.

– Сматрам да смо зрели за озбиљнији резултат и пласман у саму завршницу великог такмичења, али до тога нећемо лако доћи. Имаћемо три изузетно тешке утакмице у групи и најважније је да прођемо у наредну фазу. Фокусираћемо се да наш део посла одрадимо беспрекотно и заслужимо оно о чему сањамо – закључио је Воркапић.

Србија ће се најпре састати са Словачком у четвртак од 20.15 часова, са Пољацима у петак од 17.45 сати, а турнеју ће окончати дуелом са Шпанцима у суботу од 19 часова.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести