РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ НА КОРАК ДО 12. ТИТУЛЕ ШАМПИОНА СРБИЈЕ:  Очекују славље у „Зорки"

Владари српског рукомета у протеклој деценији играчи Војводине одиграли су феноменалних 60 минута и потпуно надиграли Металопластику у првом мечу финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије.
1
Фото: Јовица Николић са пет погодака поново онај "стари", фото: Ф. Бакић

Колико су Новосађани били доминантни говори и сам резултат – 38:23 (18:11).

У првих 20 минута вођена је равноправна борба, а након тога уследила је серија Новосађана, па су са солидном залихом голова отишли на одмор. Мало ко очекивао да ће у наставку, у свега неколико минута, да изабраници Бориса Ројевића да реше питање победника. Све је функционисало перфектно. Фран Лучин је брљирао на голу, одбрана је била „она стара“, а напади су претежно завршавани из контре.

Стратег Војводине Борис Ројевић похвалио је играче, али рекао са су тек на пола пута.

– Одиграли смо веома добар меч и поносан сам на наше момке. Можда сам мало досадан са овом причом, али најгоре што сад може да нам се догоди је да се опустимо и да помислимо да смо завршили посао. Далеко смо од тога. Савладали смо екипу каква је Металопластика са чак 15 голова разлике, али не игра се на гол разлику, већ на две добијене утакмице, тако да је то победа као и свака друга. Не желим да након овог „полетимо“ – поручио је трофејни стручњак.

О шансама за победу у реваншу и титули Ројевић је рекао да екипа мора да одигра као у првом мечу, а потом се и нашалио са новинарима.

Фото: Борис Ројевић задовољан након победе у Новом Саду, фото: Ф. Бакић

– Шабац је рукометни град и сигурно је то да ће атмосфера да буде одлична. Њихови навијачи имају завидно рукометно знање. Могу да осете моменат када треба да направе притисак на судије или гостујуће играче. То неће да нас збуни и ако одиграмо као у Новом Саду сматрам да ћемо завршити посао у Зорки. Надам се да се нећемо опет дружити у нашој сали за конференције ове сезоне – шаљиво је поручио Ројевић новинарима алудирајући на прилику да његови пулени у Шапцу овере нову титулу шампина земље.

Стратег Металопластике Владан Матић који ће од лета водити мађарски Чурго рекао је да је искључење Милана Јовановића било прекретница, као и да су црвено-бели у потпуности заслужили да славе.

– Држали смо се добро, парирали Војводини, али је један од наших лидера Милан Јовановић плануо након судијске одлуке и ту је Војводина направила осетнију предност. Једноставно, притисак је велики сада на нас. Играчи размишљају о наставаку каријере, наредним ангажманима и није им лако да буду фокусирани само на терен – рекао је некадашњи селектор Србије.

Када је реч о шансама у Шапцу Матић је рекао да ће се екипа борити, али да је Војводина фаворит.

– Нећемо се предати док имамо шансу да изборимо мајсторицу, али биће веома тешко. Збићемо редове и покушати да овог пута парирамо цео меч и пробамо да их изненадимо, а онда се поново вратимо у Нови Сад – додао је шеф струке Металопластике.

Оно што може да радује Шапчане, али и рукометну Србију јесте чињеница да је Матић у последњих 15 минута на терен послао голобраде младиће, омладинске репрезентативце Србије, који су имали прилику да одмере снаге са најбољом екипом у држави и сигурно ће то памтити током целе каријере.

Други меч заказан је за недељу од 19 сати у хали "Зорка" у Шапцу.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести