РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ПОВЕЛИ У ФИНАЛНОЈ СЕРИЈИ ПЛЕЈ-ОФА СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ Доминантном игром до меч лопте

Војводина – Металопластика 38:23 (18:11)
њ
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Рукометаши Војводине савладали су Металопластику у првом мечу финала плеј-офа Суперлиге Србије. Рукометна јавност очекивала је неизвеснији меч, али су пулени Бориса Ројевића малтене након 40 минута решили питање победника.

Уводне минуте обележила су крила Војводине, Стефан Сунајко и Вукашин Воркапић  који су лако излазили на крај са једним од најбољих голмана Суперлиге Дарком Арсићем. Ипак, управо је Арсић интервенцијама одржавао прикључак за Новосађанима. Шапчани су поред расположеног чувара мреже имали и навијаче који су здушно навијали за „плаве“. Стратега Војводине Бориса Ројевића је поред вођства могла да радује и чињеница да је важну улогу имао Јовица Николић и подсетио је на дане пре повреде. Нажалост у 15. минуту Николић је незгодно доскочио након борбе за лопту и морао је накратко ван терена. Наставила се борба достојна финала, обе екипе су играле на грубо на ивици фаула, чак и искључења, а домаћи су успешно одржавали предност. Пред крај првог дела црвено-бели су „убацили у брзину“ и направили осетнију разлику.


Градоначелници пратили финални дуел
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Поред многобројних бивших и садашњих рукометаша, функционера РСС, те других познатих спортиста меч су пратили градоначелници Новог Сада и Шапца. Милан Ђурић, односно Александар Пајић. Финални дуел су увеличале и рукометашице Црвене звезде које су у суботу победом на Железничаром освојиле титулу првака државе што им је други трофеј након што су истог ривала савладали и у Купу Србије. 


Друго полувреме почело је бравурама Домагоја Алиловића које су дале на знање домаћима да ништа још није готово. Имали су актуелни шампиони одговор и са ефектном игром на оба дела терена стекли су двоцифрену предност на 20 минута до краја (26:16). Није падала Војводина, терала је противника на дуге нападе, на грешке, а Фран Лучин је сјајно бранио. Распала се игра Металопластике у другом периоду и било је јасно да ће Новосађани у Шапцу имати меч лопту за освајање нове титуле шампиона Србије.

Реванш се игра у Шапцу у ХС Зорка 26. маја од 19 сати.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

В. Гвозденовић

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 700. Судије: Тривковић и Милосављевић (Бешка). Седмерци: Војводина 2 (2), Металопластика 1 (1). Искључења: Војводина 8, Металопластика 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин 1, (9 одбрана), Трнавац (4 одбране), Воркапић 6 (2), Вуковљак, Азиз 1 , Ратковић 4, Трнавац, Миленковић 4, Сунајко 4, Пушица, Пешић 3, Драшко, Томић 4, Ђорђић 2, Голубовић 1, Пуховски 3, Николић 5.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић (1 одбрана), Додић 2 (1), Алиловић 4, Мирковић 1, И. Миловановић, Ф. Миловановић 1, Гаваселашвили, Арсић (5 одбрана), Дамјановић 3, Павловић 1, Брајовић, Јовановић 4, Паповић 1, Петровић, Симић 2, Дакић 4.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести