Мировић и Вучевић са рукометашима Војводине

НОВИ САД: Премијер Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милос Вучевић примили су данас играче и руководство рукометног клуба „Војводина“ поводом титуле првака државе коју је овај клуб шести пут заредом освојио.
v
Фото: vojvodina.gov.rs

Покрајински премијер Игор Мировић рекао је да ће убудуће Покрајинска влада учинити све да што више помогне у афирмацији и на међународном плану РК Војводина односно, како је рекао, нашег најуспешнијег спортског колектива.

„Данас је заправо договорено да ћемо са много виђе пажње и енергије помагати сви заједно, и Град Нови Сад верујем и АП Војводина и спонзори и сви они који ће се наредних неколико недеља и месеци бавити њиховим амбицијама и на домаћем и на међународном плану, дакле да ћемо више пажње и енергије поклонити томе да они буду успеснији. Покрајинска влада ће учинити све да са свима другима помогне и на међународном плану афирмацију нашег најуспешнијег спортског колектива“, рекао је Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић такође је честитао шесту титулу државног првака рукометашима Војводине, рекавши да је РК Војводина прави шампион рукомета у Србији.

Фото: Grad Novi Sad

„Појачана је конкуренција, ми се не бојимо тога, мислим да је то један изазов за наш рукометни клуб, то је несто што рукометаше Војводине тера да буду још бољи и још јачи, још организованији и још убедљивији. Не могу да кажем да сам био сигуран у овогодишњу титулу и после утакмице у Нишу мислили смо да ће неко други ове године понети титулу, али у фото финишу одлучено је да Војводина буде оно што јесте, прави шампион рукомета у Србији и прави спортски шампион, скидам им капу, али велика је ствар то што су и кадети и јуниори РК Војводина прваци у држави. То је гарант даљег успеха и даљег развоја клуба и потврда да имају озбиљан приступ у ређавању свих ових ствари у клубу и да имају јасну стратегију како се клуб развија“, рекао је Вучевић.

Фото: Grad Novi Sad

Председник РК Војводина Милан Ђукић рекао је да је овај клуб поносан на остварене резултате наглашивши да је ове године РК Војводина први пут објединио три титуле и да је то и леп, али и обавезујући резултат.

„Поносни смо на резултате које смо остварили у овој години и које смо данас овде презентовали. РК Војводина је ове године први пут објединио три титуле, титулу сениорског, кадетског и јуниорског првака Србије у оквиру РК Војводина. То је резултат који је и леп, али је и резултат који обавезује. Све титуле су нам драге, али ова је најдраматичнија. Ако смо имали несто на насој страни, то је да смо имали спортску срећу и њихово искуство“, напоменуо је Ђукић.

Фото: Grad Novi Sad

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести