Рукометаши Војводине шести пут заредом шампиони Србије

Војводина је шести пут заредом шампион Србије у рукомету. Искористили су Новосађани ненадану прилику и привели шампионат онако како се вероватно ни највећи оптимисти у њиховим редовима нису надали.
rk vojvodina
Фото: RK Vojvodina

Металопластика је у Шапцу саваладала лидера на табели нишки Железничар (27:26), а они београдске црно – беле, па су стигли до највреднијег домаћег трофеја шести пут у низу. Додуше, прва фигура меча са партизаном голман Светислав Веркић је нешто тако и најавио када је његов тим, после тријумфа у Шапцу избио, први и једини пут, до сада, избио на лидерску позицију.

Каква узбудљива завршница, повратак Партизана у игру, с одбранама Милосављева, стигли су на 18:18 преко капитена Живковића са два везана гола шест минута пре краја меча. На другој страни домаћин је боље издржао притисак у завршници, чини се да је Душан Трифковић бомбом под пасивом за 18:16, потом изнуђеним седмерцем и голом из игре за 20:18 направио три кључна потеза у завршници.

С мислима и на утакмици у Шапцу, Војводина и Партизан су почели доста нервозно свој дуел од чијег исхода је, такође, зависио поредак на крају, последњих година најузбудљивијег финиша шампионата. Када је у Војводини Светислав Веркић на висини задатка онда је и остатку тима лакше да игра. Искусни чувар мреже је од почетка меча наговестио да је добро расположен, а одбраном седмерца тачно на половини првог дела игре дао је крила домаћину, који је опет на крилима његове две добре интервенције искористио искључење прво Миленковића да окрене на 5:4.

Војводину није омело ни нешто касније искључење Симовића. Тих два минута је завршила у плусу, опет је Веркић имао удела у томе, одбранивши зицер Миленковићу на црти, па је Страхиња Станковић одвојио Новосађане на плус три (9:6).

Новосађани су боље исконтролисали и завршницу првих пола сата игре, Живковић је шутнуо преко гола, што је на другој страни млади Јовица Николић искористио да уз истек првих 30 минута погоди за 12:8.

Домаћи су у истом ритму отворили и друго полувреме, Веркић је зауставио још један семдерац и то Бутулији, а Николић, Раковић и Милашевић су подигли предност до великих 15:9. Није ни Партизан остао дужан, узвратио је серијом 4:0 и пришао на само два гола заостатка преко Минића са седмерца.

Натерало је то Бориса Ројевића да затражи тајм–аут, а седмоминутни голгетерски пост прекинуо је Душан Трифковић, да би у наредних 15 минута гледали праву игру нерава која је припала Војводини.

К. Бугарски

Војводина Партизан 20:19 (12:8)

НОВИ САД: Хала Слана бара. Гледалаца:700 . Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Војводина 4 (3), Партизан 6 (4). Искључења: Војводина 10, Партизан 4  минута.

ВОЈВОДИНА: Симовић 1, Чагаљ, Милашевић 2, Перовић, Стојановић, Надовеза, Вучковић, Ратковић 2, Трифковић 4, Томић, Станковић 7 (3), Николић 4, Радичевић, Веркић (14  одбрана, 2 седмерца), Грозданић, Радовић.

ПАРТИЗАН: Бутулија 3 (1), Јокић 2, Живковић 3, Грубић, Радовановић 2, Павловић, Миленковић, Минић 7 (3), Микић, Милосављев (10 одбрана, седмерац), Ђуричић, Трнавац, Недељковић, Стевановић, Максић, Илић.

Градоначелник Милош Вучевић честитао рукометашима Војводине нову титулу

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је управи и играчима Рукометног клуба „Војводина“ на новој титули освојеној у последњем колу Суперлиге, којом је тај клуб постао по шести пут узастопно првак државе.

„Сви који су гледали и навијали данас за „Војводину“ у спортској хали на Сланој бари, осетили су победнички дух наших рукометаша на које смо, мало је рећи, поносни. Када је неко шест пута узаступно на трону државе, чини се да су сувишне похвале, јер свака њихова победа одише вером у успех и у тим, а они су итекако свесни своје моћи и невероватног борбеног духа који их не напушта ни у најтежим утакмицама. То самопоуздање је нешто на шта млади могу да се угледају и да иду стазама златне „Воше“, како јој од миља тепамо овде у Новом Саду. Хвала изванредним играчима који су нас поново учинили поноснима и који су овом титулом себи осигурали место у СЕХА лиги наредне године“, рекао је градоначелник Вучевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести