Рукометаши Војводине надметаће се у чак пет такмичења

Рукометаши Војводине, под диригентском палицом Бориса Ројевића и његових сарадника Драгана Кукића и Александра Тунгуза, почели су припреме за нове изазове које их очекују у наступајућој сезони.
Rukometaši Vojvodine će kompletne pripreme obaviti na Đačkom igralištu i u svojoj dvorani  Foto: R. Hadžić
Фото: Рукометаши Војводине ће комплетне припреме обавити на Ђачком игралишту и у својој дворани  Фото: Р. Хаџић  

Задатак им неће бити ни мало лаган имајући у виду да им је делокруг такмичења усмерен на пет фронтова: национални шампионат, Куп, Суперкуп, Сеха лига и ЕХФ куп. У прва три такмичења бране наслов најбољег, у регионалној лиги шесто место, што је до сада најбољи пласман који је остварио српски тим, док ће у европском такмичењу да дају све од себе да остваре што бољи резултат.

Седмоструки узастопни шампион у нову сезону улази са нешто измењеним саставом у односу на претходну. Екипу су напустили Горан Тркуља, Душко Челица, Немања Вучићевић и Саша Марјанац, док су црвено–бели дрес обукли Стеван Сретеновић, Немања Прибак, Милан Вучковић и Богдан Медурић.

– Припреме смо почели пре шест дана с намером да наставимо у истом ритму и да поновимо успехе из прошле сезоне. На почетку припремног периода два јуниора су добила слободно после светског шампионата (Томић и Милић), као двојица кадета због репрезентативних обавеза (Николић и Јелић). Састав јесте нешто промењен, али су амбиције остале исте. Биће тешко надоместити средишњи део одбрамбеног бедема на позицијама “три” и “четири”, на којима су играли Челица и Тркуља, али верујем да ћемо од расположивих момака пронаћи двојицу и склопити мозаик у одбрани, која ће поново бити наше најјаче оружје. Већ имам идеје како ћемо то да решимо, остаје само да то спроведемо у дело и да ривале задржимо на 21-22 гола – појаснио је шеф стручног штаба Борис Ројевић.

Довођењем нових играча, уз постојеће, актуелни шампион, поред препознатљиве одбране, биће и нападачки јак.

– С нападом ове године не бисмо требали да имамо проблема пошто смо довели врхунске нападаче.

Фото: Борис Ројевић и Драган Кукић Фото: Р. Хаџић

За Војводину сезона почиње 3. септембра против Нексеа у Нашицама у регионалној лиги. Сеха лига ће ове године бити много захтевнија него прошле, имајући у виду да је проширена по броју учесника, а да се такмичење спроводи у две групе.

– Ни у једној од десет утакмица у групи Сеха лиге нећемо бити фаворити, што говори колико ће ове сезоне то такмичење бити квалитетније. Прошле сезона била је по нашој мери, док је ова прејака. Екипе које су нам на крају лиге гледале у леђа сада не играју у Сеха лиги, па је незахвално причати о амбицијама. С ове дистанце могу да кажем да ако бисмо победили две утакмице био би велики успех.

У европским куповима Војводина сезону отвара са Ловћеном.

– У двомечу, који се игра у Новом Саду, ми смо фаворити. Не би требало да имамо већих потешкоћа. У следећем колу нас очекује Адемар Леон. Шпански представник је променио тренера, стигао је један од најбољих светских стручњака Кадењас, који је довео четири–пет нових играча. Имају високе амбиције, биће тешко с њима.


Играчки кадар и струка

Боје Војводине у насупајућој сезони браниће: Светислав Веркић, Бојан Перовић, Димитрије Јелић, Милош Грозданић, Ален Овчина, Стеван Сретеновић, Стефан Илић, Бранко Томић, Срђан Милић, Немања Прибак, Милан Мирковић, Јовица Николић, Мирко Милашевић, Страхиња Станковић, Рајко Продановић, Немања Ратковић, Богдан Медурић, Милан Вучковић и Лазар Анђелковић.

Стручни штаб: шеф струке Борис Ројевић,први сарадник Дрган Кукић, кондициони тренер  Александар Тунгуз, статистичар Милан Мирковић,тренер голмана Дејан Аничић и физиотерапеут Ненад Бабић.


Суперлига и Куп су такмичења у којима ће Ројевићеви изабраници покушати да одбране титуле.

– Бранимо три трофеја: Куп, Суперкуп и Суперлигу. Претходна сезоне је једна од две најуспешније у историји када смо успели да освојимо та три такмичења. То ће заиста бити тешко да поновимо. Наравно, даћемо све од себе да то поновимо, али да са промењеним саставом неће бити лако. Потребно нам је два–три месеца да видимо колико ова екипа може.

Припреме ће да обаве на Ђачком игралишту и СЦ Слана бара.

– До 20. августа тренираћемо у Новом Саду, одиграћемо неколико утакмица са Југовићем и Партизан или Звезда, а потом ћемо отићи на 51. међународни турнир шампиона у Добој, где ћемо у групи одмерити снаге са Татраном из Прешова, Извиђачем из Љубушког и француским Шартресом. У другој групи су Еурофарм из Македоније, нови Сехалигаш Пекинг, швајцарски Криенс и домаћа Слога. Прошле године нам је све кренуло добро од Добојског турнира, надам се да ће тако бити и ове – казао је Борис Ројевић.

        Јово Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести