Рукометаши Војводине почели припреме за други део сезоне

Једва су дочекали паузу после првог дела сезоне рукометаши Војводине како би се одморили и санирали многобројне повреде, а од 8. јануара поново су у погону и припремају се за наставак такмичења.
Boris Rojevic
Фото: Борис Ројевић са играчима, фото: СЕХА

Напорна су била последња три месеца прошле године изабраницима тренера Бориса Ројевића. На одличан почетак крунисан трофејом Суперкупа, надовезали су се пехови, па су у дуелима СЕХА лиге Новосађани играли са доста кадровских проблема.Упркос томе успели су да остваре најбољи учинак у полусезони у регионалном такмичењу. Војводина се налази на шестом месту са пет победа, ремијем и седам пораза. У ЕХФ Купу стигли су до трећег кола квалификација.

„Свакако да желимо у СЕХА лиги да дођемо до што више победа, али главни циљ нам је бар један трофеј, у Купу, или првенству“, истакао је тренер Борис Ројевић.

Црвено–бели су почели да раде на остваривању тих планова и вредно тренирају у својој хали на Сланој бари. На окупљању није био једино капитен Светислав Веркић, који у репрезентацији на Светском првенству.

„Радимо на кондицији и снази, оном на шта се највише обраћа пажња током припрема. Одрадићемо и два спаринга. У Новом Саду ћемо играти 22. јануара, али још увек не знамо име противника, док ћемо се 24. у Врбасу састати са Еурофармом“, рекао је Ројевић, који је од стране Рукометног савеза Србије изабран за најбољег тренера у 2018. години. 

Војводина такмичење наставља 31. јануара када у Нови Сад стиже Вардар из Скопља, актуелни и четвороструки шампион СЕХА лиге. Оно што може да радује стручни штаб јесте повратак неких од повређених играча.

„Полако се враћају Јелић, Потпара и Ратковић и на њих ћемо моћи да рачунамо за месец дана. Ален Овчина, који је оперисао лево раме, биће одсутан још два месеца. Опоравили су се Николић, Тркуља и Челица“, саопштио је Ројевић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести