Рукометаши Војводине савладали Горење и исписали историју клуба

Горење - Војводина 26:30 (12:14)
2
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

Рукометаши Војводине победили су Горење у Белењу  у четвртфиналу Еврокупа и тако обезбедили пласман међу четири најбоље екипе овог такмичења. Новосађани су играли константно и заслужено су уписали велики тријумф за клуб, али и за  српски рукомет.

Гости су боље започели меч и покретљивом  одбраном су натерали Горење да до првог гола дође тешком муком и то тек на истеку 6. минута. У фази напада црвено-бели су предвођени Грегором Оцвирком и Борисом Пуховским одржавали минималну предност. Млади голман Војводине Фран Лучин блистао је у првом полувремену и скидао Словенцима и шутеве са девет метара, али и седмерце. Домаћи су у првих 30 минута често правили техничке грешке и губили лопте које су гости брзо узимали и отварали контре. Наставила је Воша са добром игром, али су и домаћи ношени подршком са трибина били солидни, па су стално били на два или три гола заостатка.

У наставку сусрета Словенци су заиграли нешто конкретније и лако су долазили до погодака најчешће после брзих контри у стилу скандинавских екипа. Новосађани су се мучили у нападу и често им је претила пасивна игра, поред тога неколико искључења погурало је Горење да дође до изједначења након 39 минута игре (18:18). Ипак, после доброг периода домаћих Војводина је доминирала.

Гранитном одбраном је спречила Горење да поново дође до егала, док је на другој страни терена преко распуцаних Азиза, Пуховског и Милића повећавала предност и након 54 минута игре чета Бориса Ројевића је водила са (19:24). Иако се домаћи нису предавали гости су смирено привели утакмицу крају  и обезбедили пласман у полуфинале Еврокупа.

В. Г.

Фото: Р. Хаџић

ВЕЛЕЊЕ: СЦ Горење, гледалаца 500. Цаферопулос и Бетман (Грчка). Седмерци: Горење 5 (2), Војводина 2 (2). Искључења: Горење 6, Војводина минута.

ГОРЕЊЕ: Скок (12 одбрана), Телетовић, Тајник 3, Пип 7, Пајт 2, Дробеж, Ковачић, М. Мливић, Т. Мливић, Соколић 4 (2), Вердинек 3, Шишко 4, Грмшек 1, Слатинек 2, Предовић, Хрибершек.

ВОЈВОДИНА: Арсенић, Лучин (8 одбрана, 1 седмерац), Васић, М. Милић 6, Вуковљак, Оцвирк 2, Миленковић 3, Азиз 5, Рађеновић, Пушица, Пешић, Томић 2, Куртеш, Роган 2, Грозданић 3 (2), Пуховски 7.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести