Рукометаши Војводине у финалу Купа Србије са Железничаром

Рукометаши Војводине оправдали су улогу фаворита против екипе Мокре Горе из Зубиног Потока са 32:24 и пласирали се у финале Купа Србије. Новосађани ће у финалу играти са Железничаром, који је савладао Металопалтику са 27:26.
vojvodina mokra gora, rk vojvodina
Фото: Моменат с утакмице између Војводине и Мокре горе, фото: РК Војводина

Војводина је одиграла с пола снаге и у комбинованом саставу, али се победа ниједног тренутка није доводила у поитање.

Од почетка сусрета видело се да домаћин жели да испроба нове тактичке варијанте, па је нападао без голмана, али са два пивота. Упркос нешто опуштенијем почетку имао је актуелни шампион вођство али су гости захваљујући голману Миленковићу изборили изједначење и држали га до средине првог полувремена. После три поготка Страхиње Станковића домаћи су дошли до одлучујуће предности већ у 20. минуту сусрета, а све после појачане игре у одбрани и бравура чувара мреже Тодора Јандрића. За кратко су узвратили гости два далеко дометна гола постигао је голман Миленковић, али је на сцену ступио искусни Божидар Надовеза и са четири погодка вратио домаћина у контролу резултата.

И у другом полувремену наставио је да комбинује тренер домаћих Касим Каменица, поделио минутажу међу својим носиоцима игре али се то поново није осетило на резултату. Добра одбрана црвено-белих и неколико грешака гостију са Косова, донели су муњевите контре Радовићу који је био непогрешив. Одржавали су домаћи сигурно вођство, а у 54. минуту први пут су дошли до двоцифрене предности (30:20) и закључили пласман у финале Купа који је на програму у недељу од 18 сати у Хали СЦ Слана бара у Новом Саду.

М. Ристић

Војводина - Мокра Гора 32:24 (15:11)

НОВИ САД: Хала СЦ “Слана бара”, гледаца 500, судије: Благојевић и Ђокић (Јагодина). Седмерци: Војводина 3 (1), а Мокра Гора 2 (2). Искључења: Војводина 6, а Мокра Гора  4 минута.

ВОЈВОДИНА: Јандрић (8 одбрана), Веркић (2 одбране), Чагаљ 4, Милашевић 1, Стојановић, Надовеза 7, Јовановић, Вучковић 1, Ратковић 1, Трифковић 2, Томић, Станковић 3, Николић 2 (1), Бојанић 1, Грозданић 3, Радовић 7.

МОКРА ГОРА: Миленковић 2 (10 одбрана, 2 седмерца), Орловић (2 одбране), Милић 1, Томић, Божовић 1, Л. Алексић, Томовић 8, Николић 1, Л. Утвић 1 (1), Касаловић, Н. Алексић 6, Симовић 3, Б. Утвић 1 (1).

Железничар у последњој секунди из седмерца до финала

Голом Ђорђа Спасића из седмерца за коначних 27:26 у последњој секунди утакмице рукометаши Железничара 1949 остварили су пласман у финале Купа Србије где ће копље одмерити са Вошом.

За разлику од првог полуфиналног сусрета, други меч донео је рововску борбу две одличне екипе, прштало је у одбрани на обе стране, али у границама фер и спортске борбе. Екипа Металопластике је направила нешто више техничких грешака које су је осујетиле да победи ривала из Ниша.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести