РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ ДОЧЕКУЈУ ЦРНУ ГОРУ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕП: Борба за прво место у групи

Женска рукометна репрезентација Србије у четвртак ће одиграти први од два меча са Црном Гором у квалификацијама за Европско првенство, које ће се играти од 28. новембра до 15. децембра 2024. године у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.
1
Фото: Град Зрењанин

Утакмица се игра у Кристалној дворани у Зрењанину од 18 сати.

Тим поводом је у Градској кући у Зрењанину одржана конференција за медије и пријем код градоначелника Симе Салапуре. Уз селектора Уроша Брегара, репрезантативке Јовану Рисовић и Сању Радосављевић, делегацију Рукометног савеза Србије предводио је генерални секретар Александар Брковић.

Пред окршај са Црногоркама стратег Српкиња Урош Брегар истакао је да је гостопримство у Зрењанину увек на високом нивоу.

 – Добро се осећамо, квалитетно тренирамо, имали смо уочи ове утакмице четири тренинга до сада у Зрењанину. У тим су се вратиле капитен Јована Рисовић и Марија Петровић, које нису играле на Светском првенству, имали смо и мањих здравствених проблема, а што се дуела са Црном Гором тиче свесни смо да имају квалитет што резултати потврђују, али обећавам да ћемо се борити и одиграти најбоље што можемо како би се на крају заједно радовали - јасан је словеначки стручњак.

Капитен српског тима, голман Јована Рисовић подсетила је на добру атмосферу која је увек владала на утакмицама у највећем граду у  Банату.

Фото: Град Зрењанин

 – Надам се да ћемо наставити серију добрих резултата када играмо у Кристалној дворани и да ће нас публика водити до позитивног резултата који нам је преко потребан пред последње две утакмице у априлу. Црна Гора је квалитетна екипа, дуго су у истом саставу, играју чврсту одбрану и надам се да ћемо моћи да им парирамо и савладамо их – рекла је Рисовић.

Генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић позвала је суграђане да здушно подрже селекцију Србије у походу на нова два бода и коначном циљу, пласману на Европско првенство.

– Сматрам да ми, навијачи, можемо да будемо играч више и да дамо ветар у леђа девојкама да сасвладају Црногорке. Поред тога радује ме што је улазница симболичних 100 динара и да ће сав приход бири усмерен у хуманитарни фонд „Спортом за боље сутра" – рекла је Ђапић Анатанцковић

В. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести