Рукометашице отпутовале у Сеул: Циљ су квалификације за ОИ

СЕУЛ: Женска рукометна репрезентација Србије отпутовала је у Јужну Кореју, где ће се кроз тренинге и наступ на "Сеул купу" од 22. до 25. новембра, припремати за наступе на Светском првенству.
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

Са скраћеног списка од 19 играчица отпала је повређена Андреа Лекић, која је оперисала бубну опну.

Рукометашица Жељка Николић каже да ће предстојеће СП бити велики испит за ову генерацију.

"Ово је последња шанса да изборимо визу за Олимпијске игре следеће године. Велики испит за ову генерацију. Имамо јаку групу, идемо из утакмице у утакмицу. Први противник ће бити јако незгодан Ангола. Желимо да пренесемо што више бодова у други круг", рекла је Николић за сајт РС С.

Њена саиграчица Јелена Трифунових истиче да ће утакмице на турниру у Сеулу бити добра прилика за темпирање форме.

"Очекивања су везана за пласман у олимпијске квалификације. Имам добар осећај. Годиће нам одлазак у Азију да се навикнемо на временску разлику. Имаћемо пријатељске утакмице да дођемо до жељене форме. Желимо пласман у главну фазу и да пренесемо што више бодова, што да не и сва четири", рекла је Трифуновић.

Голман Јована Рисовић верује да екипа Љубомира Обрадовића може да прође групу на СП.

"Имамо један циљ и сматрам да можемо да дођемо до њега. Имамо добру екипу и велике амбиције. Циљ је пласман у квалификације за Олимпијске игре. Имамо тешку групу, она са којом укрштамо је још и тежа, али да не верујемо, не бисмо ни ишле на првенство. Сматрам да можемо да прођемо групу и пренесемо неке бодове", изјавила је Рисовић.

Светско првенство одржаће се од 30. новембра до 15. децембра у јапанском граду Кумамото, а Србија ће играти у групи А са Анголом, Норвешком, Словенијом, Кубом и Холандијом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести