САОПШТЕЊЕ ПАНЧЕВАЦА ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ПАРТИЗАНА: Нећемо се жалити, применићемо тактику добитну у Србији

Рукометни клуб Динамо из Панчева издао је саопштење после полуфиналне утакмице Купа „Проф. др Бранислав Покрајац” коју је изгубио од Партизана.
с
Фото: Рукометни савез Србије

После спорних одлука у последњим минутима меча са црно–белима, УО РК Динамо је одржао хитан састанак и донео одлуку, коју у склопу саопштења преносимо у целости.

– Без обзира што су последња два гола Партизана  постигнута нерегуларно и супротно правилима рукометне игре, нећемо се жалити, из простог разлога што усвојена жалба не враћа победу и не доноси пласман у финале заслужен бољом игром на  терену. Уместо тога, применићемо тактику добитну у Србији.  У медијима ћемо износити неистине, прљав веш рукометне организације, говорити све најружније за  судије и судијску организацију.

Поучени смо примером неких тренера који су то већ успешно патентирали и на тај начин задобили симпатије недодирљивих кројача резултата, доказали да се само на тај начин може обезбедити подршка и помоћ судија и организације, без икаквих последица.

Знамо да су и судије људи и могу да погреше, али је просто немогуће да не знају да су у рукомету дозвољена максимално три корака или да седмерац не сме да се шутира из скок шута, а да истовремено суперменским предиспозицијама, на даљину, измере интензитет фаула, свирају „пасивну игру” два додавања после подигнуте руке и премере колико је сантиметара поред ноге играч спустио лопту да би опструисао игру(?!). И то све у последњих 30-так секунди и све на штету исте, у среду боље екипе.

Противничким играчима смо спортски честитали незаслужену победу. Додуше и они нама, уз клише „ у рукомету не победи увек бољи”, потврдивши тако утисак свих који су гледали ово полуфинале купа. На овај начин, бруталним избацивањем из купа, РК  Динамо је нанета непоправљива штета, а с обзиром на то да није први пут, размотрићемо пажљиво наш целокупни однос са рукометном организацијом јер искрено сматрамо да поштовање треба да буде обострано.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести