СЕХА лига: Новосадски вртић покорио Чаир

Нико није очекивао лагану победу било које екипе у српском дербију првог кола регионалне СЕХА Гаспром лиге, у коме су мегдан поделили Железничар и Војводина.
celica ratkovic
Фото: Душко Челица и Немања Ратковић, фото: СЕХА

Први овосезонски дуел два претендента на домаће трофеје прошао је у знаку Новосађана, који су доминирали током целог меча и ни у једном тренутку није било речи о неизвесној борби, каквој се већина љубитеља рукомета надала(27:20.13:10).

У нишком Чаиру актуелни првак очитао је лекцију вицешампиону, којег ове сезоне предводи Веселин Вујовић. Уз добру одбрану, на челу са искусним голманом Светиславом Веркићем, изабраници Бориса Ројевића одлично су функционисали и у нападу.

„Нисмо очекивали овако лаку победу, уз све проблеме с којим смо отишли у Ниш. Веркић је био феноменалан, најзапаженији на мечу. Одлично су се показали и бекови, од којих смо у једном тренутку на терену имали њих двојицу 99. годиште и једног 2001. Буквално вртић. Јовица Николић није десет минута излазио из игре, Срђан Милић је дуго био на терену, као и Бранко Томић“, сумирао је утиске после прве победе шеф стручног штаба Војводине Борис Ројевић.


Тренер Нишлија Веселин Вујовић: Воши све ишло од руке

Нови стратег Желеничара Веселин Вујовић истакао је после пораза да је Војводина заслужено тријумфовала.

„Да су успели Новосађани да остану потпуно концентрисани до краја утакмице разлика би била још већа за њих. Ми смо одиграли заиста лоше, а у Воши је с друге стране све функционисало, одбрана, голман... Надам се да ћемо подићи игру на виши ниво, а Војводини желим све најбоље. Волео бих да и убудуће пружа добре партије чиме би подигла рејтинг српских клубова у Европи“, рекао је Вујовић.


На тајм–ауту могло је да се чује како тренер Железничара Вујовић упозорава своје играче на Николића, најбољег десног бека кадетског ЕП. Ако су и у неким ситуацијама Нишлије успевале да га зауставе, ту су били други млади расположени играчи, жељни доказивања. Одиграли су смело, опуштено и то им се на крају исплатило. Николић је меч завршио са пет голова, средњи бекови Милић и Томић са по два, а први пут је у СЕХА лиги шансу добио и 16–годишњи Лазар Анђелковић, десно крило, такође учесник недавно завршеног ЕП за кадете.

„Ове године нам је циљ да избацимо још пар младих играча. Сада је напад добро функционисао, али у неким утакмицама неће. Биће зато лепих и ружних момената, али све је то део спорта. Мислим да смо у Нишу показали да играмо леп и модеран рукомет.“

Жесток је темпо у регионалној лиги, а противници су квалитетне екипе. Већ у среду на Слану бару стиже словачки Татран Прешов.

„СЕХА је прејако такмичење за младе играче, али је корисно и лепо искуство. Ми не јуримо резултат и даваћемо прилику млађима током сезоне.“

Иако је био под знаком питања за меч у Нишу, једно од појачања Душко Челица ипак је играо. Показао је да ће бити важан шраф у младој екипи, али је у другом полувремену напустио игру због повреде.

„Он је већ имао руптуру потколенице, а сада је направио још тежу повреду. Реаговали смо, одрадиће потребне терапије, па је могуће да ће се наћи на терену у утакмици са Татраном“, најавио је Ројевић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести