СЕХА ЛИГА Војводина узела меру Нишлијама 20:27 (10:13)

Рукометаши Војводине надиграли су Железничар у српском дербију у првом колу СЕХА Гаспром лиге.
Rukometasi Vojvodine/RK Vojvodina
Фото: РК Војводина

Актуелни првак Србије уписао је прве бодове и узео је меру Нишлијама, дебитанту у регионалној лиги. Екипа тренера Бориса Ројевића одлично је ушла у меч, добро је функционисала одбрана, а креативна и разнолика игра красила је напад црвено–белих. У првом полувремену били су у потпуности бољи од изабраника Веселина Вујовића у скоро сваком сегменту, а тим рецептом водили су се и у наставку. Као и увек могли су да се ослоне на голмана Веркића, а млади играчи којима је тренер пружио шансу, били су више него мотивисани.

Челица је за кратко време два пута затресао мрежу Нишлија (8:5), који су у тим тренуцима потпуно погубили конце у одбрани. Јовица Николић погодио је за “плус 4” – 9:5 и тада је тренер домаћих морао да реагује тајм–аутом, када је пуленима замерио на приступу игри. Погађали су млади таленти Воше, Милић и Томић и режирали пет голова предности (11:6). Разбудиле су се мало Нишлије и успеле до одмора да дођу до три гола заостатка – 13:10. Контролисали су у потпуности Новосађани игру и у наставку. Овчина је два пута погодио празан гол домаћина, а надовезали су се његови саиграчи, па чак и голман Веркић, за великих осам поена предности – 22:14.

Нису показивали никакве назнаке да ће се вратити у меч играчи Железничара. Ређали су грешке и нису имали одговор за полетну Војводину, која није спуштала гас. Према жељи Вујовиића, циљ је био да Нишлије до краја смање разлику на три гола, али у 23. минуту Воша је имала максималних 10 голова предности. Вођство је одржавала до последњег судијског звиждука и сезону је почела убедљивом победом.

Железничар 1949 – Војводина 20:27 (10:13)

НИШ: Хала Чаир, гледалаца: 500. Судије: Матија Губица и Борис Милошевић (Осијек). Седмерци: Железничар 1 (1), Војводина 3 (2). Искључења: Железничар 8, Војводина 10 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949: Михаљевић (14 одбрана), Јанковић 2, Миловановић 1, Сретеновић 5, Мађар 1, Лазић, Спасић 5 (1), Савић 1, Бабић, Јевтић, Дамјановић 1, Ћеранић 1, Кљајић 2, Бандука, Кнежевић 1, Павловић.

ВОЈВОДИНА: Овчина 3, Милић 2, Челица 4, Перовић, Анђелковић, Јелић, Ранисављевић, Марјанац, Ратковић, Томић 2, Станковић 2, Николић 5, Тркуља 3, Веркић 1 (18 одбрана), Грозданић 5 (2).

К. Б.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести