СЕХА лига: Рукометаши Војводине сезону започињу у Нишу

Пред рукометашима Војводине је данас од 19 часова први званичан испит у новој сезони.
Svetislav Verkic
Фото: Светислав Веркић, фото: СЕХА

Актуелни шампион се у оквиру првог кола регионалне СЕХА Гаспром лиге састаје са једним од главних конкурената за титулу у домаћем првенству Железничаром из Ниша.

Управо су ова два клуба на крају прошле сезоне били главни актери неизвесне борбе за пехар и то до последњег кола. Поделили су плен, с обзиром на то да су Нишлије освојиле Куп Србије, а Новосађани су пригрлили шести пут заредом трофеј намењен најбољем колективу у Суперлиги. Сада су у обе екипе ствари знатно другачије у односу на тадашња догађаја. Док се Железничар знатно појачао, а и на клупу довео Веселина Вујовића, Војводина се под руководством Бориса Ројевића, уз четири појачања, ослања и на млађе таленте из своје школе.

„Млади играчи морају што пре да се прилагоде и мислим да ће успети у томе, јер имају потпору нас старијих. Ми ћемо износити и већи терет, а они су ту да нам помогну и да полако сазревају уз нас“, истакао је голман Војводине Светислав Веркић.

Искусни чувар мреже и једна од најбитнијих карика у тиму са Слане баре носиће ове сезону капитенску траку и предводиће млади састав.

„Спремни смо за почетак што се тиче физичке припреме, а још увек морамо да радимо на нападу. Идемо у Ниш са кадровским проблемима, јер је пар играча повређено. То не сме, међутим, да нас поремети и желимо сезону да почнемо победом. Само нас то занима“, поручио је Веркић, који је прошле сезоне био један од најзаслужнијих што је титула остала у Српској Атини.


Остојић у Шпанији 

Некоректан потез направио је средњи бек Радован Остојић, који је два дана пред први меч у сезони одлучио да напусти редове Војводине.

„Остојић ће каријеру наставити у Шпанији“, казао је тренер Ројевић.


Војводина у сезону улази праћена пеховима, јер неће моћи да рачуна на поврећене Луку Радовића и Мирка Милашевића, док Горан Тркуља и Душко Челица нису тренирали, али се очекује да ће Тркуља ипак изаћи на терен. Свестан је Веркић да неће бити лако у нишком Чаиру, али сав притисак пребацује на домаћина.

„Железничар има, наравно, своју шансу у овом мечу, али и императив победе. Играју пред својом публиком и мислим да им то даје додатни притисак, као и долазак искусног тренера Вујовића. Имају висока очекивања и то може само да им буде додатни терет.“

Војводина и Железничар, који ће бити главни фаворити у трци за титулу, после овог сусрета састаће се и средином септембра у Супер купу када ће се борити за први трофеј у сезони.


Тренер Борис Ројевић: Искористити сваки минут

Иако је Војводина знатно подмладила тим, амбиције су остале исте, а то су освајање Купа и домаћег првенства.

„Напоран рад је иза нас, а тек нас очекују жестоки дани када крене ритам утакмица и тренинга. Одиграли смо солидно на турниру у Добоју и задовољан сам одбраном, а потребно је још тренинга како бисмо се уиграли и у нападу. Свесни смо да су изазови већ ту, почиње регионална лига, па ће затим Супер куп, а убрзо и Европа, тако да сваки минут проведен на тренингу морамо да искористимо на најбољи могући начин“, рекао је Ројевић.


„Нема неких превеликих тајни ни код нас, ни код Нишлија, али можда је добро што ће нам прва утакмица бити против њих. Ипак ће они уз нас бити у конкуренцији за сва три домаћа трофеја.“ 

У Нишу влада велика рукометна еуфорија због новонастале ситуације, а поготово због доласка Вујовића. Сигурно је да неће бити лако истрчати на терен Чаира у таквом амбијенту.

„Ја немам проблем с тим и не осећам никакав притисак. Можда ће се то видети на млађим играчима, али сви смо заједно у томе, свако гледа у своје двориште и терет је у потпуности на страни домаћина. Победа у данашњем мечу неће ништа решити, али ће онај ко тријумфује имати сигурно психолошку предност у наставку сезоне“, сматра Светислав Веркић.     

К. Бугарски

СЕХА ЛИГА – 1. КОЛО

Данас

Стеауа – Прешов              (18.15)

Жел. Ниш – Војводина        (19)

Сутра

Извиђач – М. Брест             (19)

Вардар – Металург              (20.45)

Четвртак

Нексе – Загреб                      (20.45)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести