Сеха лига: Војводина савладала Металург

До велике победе, четврте ове сезоне у СЕХА регионалној лиги, дошли су рукометаши Војводине пошто су на Сланој бари у 9. колу после драматичне завршнице савладали Металург.
rukomet Milos Grozdanic
Фото: Милош Грозданић без промашаја против Македонаца, фото: СЕХА

Успели су Новосађани да преокрену пошто су губили на полувремену, а неизвесну другу деоницу са много узбуђења домаћини су крунисали победоносним голом Душка Челице у последњим секундама. 

Обе екипе у овај дуел ушле су са кадровским проблемима, а у редовима Војводине није било ни капитена Веркића на голу, који ће због проблема са лигаментима леве шаке, ван терена бити три седмице.

Играли су на почетку рукометаши Војводине равноправно са гостима, али су их коштале погођене пречке и стативе. Металург се полако загревао и преко Димитриоског и пар мајсторија Шпендеа дошао је до плус седам (15:8). Новосађани су се разбудили у правом тренутку. Серијом 3–0 смањили су на 15:11. Прорадио је и Перовић на голу, а после одличне одбране погодио је и мрежу противника, чиме је довео Вошу на само два гола заостатка (14:16).

Исплатила се пожртвованост домаћина, Перовић је други пут на мечу одбранио седмерац, а серијом 3–0 Војводина је у 37. минуту изједначила (20:20). После контре Станковић је лако савладао голмана Даниловског и Новосађани су повели први пут после уводног дела меча (24:23). Македонци се нису лако предавали и режирали су ново изједначење. У последњи минут ушло се са 30:30 пошто је Металург искористио седмерац. Оба тима имала су играча мање, а Војводина је у последњем нападу одично одиграла и Челица је погодио за 31:30. Металург је отишао на тајм–аут, а трагичар Македонаца у последњим секундама меча био је Маyовски пошто је погодио пречку што је значило да је славље Новосађана могло да почне.

К. Б.

ВојводинаМеталург 31:30 (15:17)

НОВИ САД: Хала Слана бара, гледалаца: 150, судије: Циндрић, Гонзурек (Осијек). Петерци: Војводина 6 (6), Металург 4 (2). Искључења: Војводина 6, Металург 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Ничић, Милић 2, Мирковић 1, Челица 7, Потпара, Перовић 1 (12 одбрана), Анђелковић, Маријанац, Продановић 1, Томић 4, Станковић 3, Николић 3, Роган, Милашевић, Грозданић 8 (6), Вучићевић 1.

МЕТАЛУРГ: Јагуриновски, Лазаревски, Димитриоски 5, Токић 6, Шилегов, Томовски 1, Танкоски 3, Серафимов 2 (1), Даниловски (8 одбрана), Шпенде 7 (1), Рибеиро 2, Пучник 2 (1), Милићевић 2, Маyовски, Стојановић, Арсеновски.

СЕХА – 9. КОЛО

Татран – Загреб                  31:21

Мешков Брест – Нексе        25:30

Железничар Ниш – Стеауа 28:21

Вардар – Извиђач                38:27

Војводина – Металург           31:30

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести