Сивачки рукометаши почели припреме за наступ у Б Суперлиги

Новајлије у суперлигашком друштву, рукометаши Сивца, почели су с припремама за нову сезону.
Rukomet Sivac
Фото: Приватна архива

На списку играча за надметање у Б суперлигашкој дивизији налазе се: Богојевић, Потпара, Влаовић (голмани), Живковић, Вучинић, Попов (пивотмени), Чабаи, Копања, Вемић, Фуртула, Шљукић (крила), Калић, Беслаћ, Славуљица, Милојевић, Ћуић, Марјановић, Слива, Предојевић и Черник (бекови).

- Нова сезона биће за све нас прави изазов, за мене као тренера, чланове управе и највише за играче, а што се тиче навијача они ће увек бити уз нас. Очекујем да будемо равноправни свим ривалима. Надам се да ће нас повреде мимоићи и да, за разлику од сезоне када смо ушли у Прву лигу, нећемо бити у кругу екипа које ће се у првој години суперлигашког стажа борити за опстанак – рекао је шеф струке Бранко Жежељ

Разлог за евидентан оптимизам у редовим сивачких рукометаша треба тражити у чињеници да, у односу на протеклу сезону, није дошло до великих промена у играчком кадру.


Калић не признаје године

Сивачка рукометна легенда Витомир Калић (37), који је у  каријери много тога претурио преко главе, казао је  да му припреме неће тешко пасти. Пркоси годинама и прави је пример млађим играчима како се професионално извршавају обавезе. И за њега, рођеног Сивчанина, Супер Б лига је нови изазов.

- Имаћемо  изузетну инспирацију у новом рангу, плус играћемо у новој хали пред, сигуран сам, пуним трибинама. Очекујем да будемо у горњем делу табеле и, ако урадимо све оно што смо се договорили, заиста мислим да ће Сивац 69 бити екипа за поштовање – рекао је леворуки бомбардер Витомир Калић.


-  Напустили су нас Саво Бошковић и голман Немања Каравезић, а приступли су нам повратник Копања, који ће нам и те како добро доћи, јер је реч о леворуком играчу, и Мирослав Марјановић из Темерина, универзалан рукометаш, који може да игра на више позиција.

Комплетне припреме обавиће се у Сивцу, у новоизграђеној хали.

- Први део припрема радићемо на терену ФК Полет и теретани. Након тога следи нам рад на техничко-тактичком плану, који ћемо обавити у нашој хали. У плану је и одигравање већег броја тренинг утакмица, као и меморијални турнир „Владе и Новак“. Рачунамо да ћемо се ваљано припремити и спремни ући у првенствену трку – најавио је Жежељ.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести