Сивчани прославили улазак у Супер Б рукометну лигу

Ревијалном утакмицом против селекције Прве лиге– група север рукометаши Сивца су ставили тачку на историјску сезону у којој су изборили пласман у Супер Б лигу Србије, што је највећи успех икада остварен.
sivac rukomet
Фото: РК Сивац, фото: Приватна архива

Колико су сивачки рукометаши били доминантни сведоче бројке. Јесењи део првенства Сивац 69 је завршио са свих 11 победа, а комплетну сезону само једним јединим поразом од Јабуке у гостима.

Новосаграђена хала у Сивцу била је дупке пуна на ревијалном сусрету, а пре почетка утакмице приређена је свечаност на којој су рукометашима уручене медаље за освојено прво место. Капитену екипе Љубомиру Вучинићу шампионски пехар, дар Рукометног савеза Војводине, уручио је Слободан Павловић, председник Заједнице Прве лиге. Посебна признања, као најкориснији играч Прве лиге и најбољи стрелац са 209 постигнутих голова добио је Марко Чабаи. Признања му је уручио Иван Мандић, помоћник за судијска питања Заједнице Прве лиге. Иако је сусрет био ревијални, рецимо и то да је репрезентација савладала Сивац са 38:35, а након сусрета уследило је дружење.

Правду су на ревији делили Дејан Марковић и Борко Бошков из Врбаса, а Сивац је играо у овом саставу: Богојевић, Ћујић 2, Бошковић 1, Беслаћ 3, Слива, Вемић, Вучинић, Потпара, Калић 10 (1), Каравезић, Милојевић 3, Славуљица 2, Чабаи 8, Живковић 4 и Фурула 2.Репрезентација: Митановски, Пешић 7, Зубац 6(2), Душанић, Миленковић 2, Маринковић 10, Новаковић 3, Анђелковић 3, Јовановић 2, Мирјанић 1, Јанковић, Камберовић 2, Вилотијевић 1 и Витас 1. Селектор репрезентације био је Драгољуб Михајловић.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести