СП ДАНСКА НЕМАЧКА Јордовић: Нисмо имали мир и стрпљење у нападу

Значај бодова из овог дуела је вероватно био узрок зашто су репрезентације и Србије и Бразила, одиграле своје најлошије прво полувреме у досадашњем току првенства.
Vladan Jordovic/Privatna arhiva
Фото: Приватна архива/Владан Јордовић

Наша репрезентација није успевала да пронађе кључ за отварање дубоке, добро уигране, бразилске одбране. Видљиво је било да су наши играчи у грчу, срљали су из грешке у грешку, а нису имали ни стрпљења да пронађу боља тактичка решења и продуже позициони напад. Покушавали смо уласцима десних бекова на позицију другог пивотмена, за шта су Бразилци имали спрема одговор, а и оне прилике које смо успели да створимо, фантастични Терсариол је успевао да заустави.

Да наш противник није три пута промашио празан гол у ситуацијама када смо покушавали да играмо са седам играча, и да Веркић и Милосављев нису имали запажене роле, Бразил би имао много већу предност на истеку првих тридесет минута.

Променама одбране у 5-1 са Ненадићем, а у једном периоду и Вањом Илићем, наша репрезентација успела је да натера напад нашег противника на шутеве из неизграђених позиција и неколико техничких грешака. Сјајни Милосављев је давао додатну сигурност и успели смо да утакмицу уведемо у неизвесну завршницу. Нажалост, нисмо успели да дођемо до преко потребних бодова.

Могу да кажем да смо у фази одбране правили много наивних искључења, иако је одбрана била део игре који нас је држао у мечу. Много тога није функционисало у фази напада. Бекови су стајали далеко од гола, константно примали лопту у месту и кроз вођење нападали ка голу, што је било идеално за противничку одбрану. Нисмо имали мир и стрпљење и то је, сматрам, довело до огромног броја техничких грешака. Такође, играчи су играли недовољно дисциплиновано у ситуацији када смо имали играча мање и играли без голмана на голу. Похвално је што се нисмо предавали, а била је присутна и велика жеља. Можда је овај тим данас и "изгорео" у тој великој жељи. Недостајао је лидер, играч хладне главе који би дириговао игром и преузимао одговорност у последњих пет минута када се утакмица решавала.

Као неко ко има више од сто утакмица на клупи разних репрезентативних селекција, препознајем добро уигране позиције у одбрани, сарадње тандема у нападу и све оно што донесе дугогодишње играње у неизмењеном саставу а што има бразилска репрезентација. Без обзира на сву нашу жељу за постизањем врхунских резултата, морамо бити реални и прихватити да у оваквим утакмицама, превагу донесу управо ови елементи које сам поменуо.

Из стручног угла: Мастер спорта, EHF Master coach, Владан Јордовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести