СП ДАНСКА НЕМАЧКА Перуничић: Најгори резултат у историји

КОПЕНХАГЕН: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић признао је да је свестан најлошијег пласмана на Светским првенствима икада и да са играчима мора да ради на побољшању менталног склопа.
Perunicic Nenad/Fonet /AP
Фото: FoNet

Србија је у борби за 18. место изгубила од Аргентине 30:28 и на неславан начин завршила шампионат.

"Наши играчи нису велике звезде, али могу да буду и треба да се доказују. Нису ми се свиделе неке ствари против Бахреина и Аргентине, покушавам да их променим јер увек мора да постоји мотив. Рекао сам им "постоји моја селекција и природна селекција играча" јер нисам задовољан реакцијом појединаца. Не игра се за највиши пласман, свестан сам да је најгори у историји, али сам их свестан због чега сам овде", рекао је Перуничић, а преноси РС С.

Утакмицу против Аргентине, наглашава, пореметела је повреда средњег бека Стефана Вујића.

"Водили смо до последњих пет минута, а повреда Вујића је дефинитивно пореметила целу концепцију. Десни бекови били су јако несигурни, пробали смо да компезујемо поред менталног пражњења и жаљења за другом рундом. Ови момци немају право да бирају утакмице и да кажу им је нека испод части", навео је Перуничић и поручио да је за неке ствари потребно време да се изграде.

Као највећи проблем види брзоплетост у игри, односно приписује је менталној реакцији.

"Можемо да мењамо цео систем, али играчи морају себе да мењају ако мисле да у најкраћем могућем року будемо још бољи", поручио је он.

Најбољи српски рукометаш Богдан Радивојевић наступ на турниру у Немачкој и Данској оценио је као "тужан".

"Нико не може да буде срећан због резултата, далеко било... Морамо да поправимо пуно ствари. Надам се да ћемо се вратити јачи", закључио је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести