СП Данска Немачка: Пораз за крај, Србија тек 18. на планети

Рукометаши Србије поражени су од Аргентине 30:28 у борби за 17. место на Светском првенству.
srbija argentina,rss
Фото: Duel Srbije i Argentine, foto: RSS

(Од нашег специјалног извештача)

Рукометаши Србије су поразом од јужноамеричке селекције Аргентине заузела 18. место на Светском првенству које се игра у Немачкој и Данској, у оквиру Президент купа. Имајући у виду реноме ове две селекције био је ово велики шамар српском рукомету. Аргентицима је припало почетно вођство захваљујући наметнутом ритму и приказаној игри. Статична наша одбрана била је у тим тренуцима, па је наш ривал лако постизао голове. Десетак минута требало јер нашим рукометашима да похватају конце, Цупара је одбреанио неколико зицера и уз помоћ Кукића Србија је преузела вођство, које је у првом делу износило највише четири гола (7:3). Нити је било квалитета нити лепоте рукомета, али су Перуничићеви изабраници отишли на одмор са два гола вишка.

Наставак није донео ништа ново, Србија је била у благој предности до 52. минута, да би потом њени рукометаши направили две-три грешке и омогућили Аргентинцима да преокрену вођство (24:25). Последњи трзаји српских играча довели су до 26:25 И то је било све у овом мечу што су приказали. Аргентинци су серијом 3:0 у завршним минутима преокренули резултат и заслужено славили, где су Фернандез и голман Шулц били главне фигуре. За разлику од нас, који смо једва чекали крај утакмице, Аргентинци су мање грешили, играли стрпљиво, поштовали више лопту и игру и дошли до победе.

Ј. Галић

СрбијаАргентина 28:30 (15:13)

КОПЕНХАГЕН: Ројал арена, гледалаца: 4.000, судије: Губица и Милошевић (Хрватска), седмерци: Србија 7 (4), Аргентина7 (6), искључења: Србија 14, Аргентина 12 минута.

СРБИЈА: Цупара, Пушица, Воркапић2, Орбовић, Вујић 3, Радивојевић 3, Ненадић 1, Н. Илић 4, Мошић 1, В. Илић 5, Николић, Кукић 7, Милић, Марсенић 2, Обрадовић, Милосављевић.

АРГЕНТИНА: Шулц, Ф. Фернандез 10, С. Симонет 3, Баронето 1, Виера, Маскариељо 3, Х. Фернандез 2, Кароу 3, Кривељи, Фишер, Мартинез, Моурино, Маћиел, Бонано 2.

Катар победник Президент купа

Репрезентација Катара освојила је 13. место на Светском првенству победивши Русију са 34:28 и тако победила у Президент купу, утешном такмичењу на планетарној смотри.

Македонија је у борби за 15. место савладала Чиле са 32:30, Аустрији је припало 19. место пошто је победила Бахреин са 29:27, а Саудијској Арабији 21. позиција, јер је била успешнија од Кореје са 27:26. У борби „фењераша“ успешнија је била Ангола и победом над Јапаном од 32:29 освојила 23. место. Јапанцима, домаћинима следећих Олимпијских игара, припало је последње, 24. место на првенству.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести