Стеван Сретеновић, нови рукометаш Војводине: Долазак у Нови Сад прави избор

Љубитељи рукомета ће имати прилику да у наступајућој сезони у дресу Војводине гледају стаситог левог бека, репрезентативног калибра Стевана Сретеновића, који је запаженим ролама у СЕХА лиги и националном шампионату, у дресу нишког Железничара, завредио пажњу седмоструког српског шампиона.
Sretenovic Stevan 1
Фото: Стеван Сретеновић у дресу Железничара против Војводине, фото: Приватна архива

Рођени Аранђеловчанин, који је стекао афирмацију у Партизану, касније у Француској и Нишу, ове сезоне браниће боје Војводине.

Који су били мотиви да дођете у Нови Сад, имајући у виду да сте имали и понуде из иностранства?

– Чудни су спортски путеви. Зацртао сам био да идем у иностранство по сваку цену. Чекао сам повољну понуду, није стигла, а једина конкретна и ваљана дошла је из Војводине. Прихватио сам је и сада видим да нисам погрешио. Шест - седам година био сам љути ривал с Војводином и само по себи сам створио неки погрешан утисак о њој, једноставно је нисам волео због жестоког ривалства. Сада сам јако задовољан, услови у Воши за домаће прилике су на врхунском нивоу – искрено је рекао Сретеновић.


Провера у Добоју

Очекује вас учешће на 51. ТВ турниру шампиона у Добоју, где ћете у групи одмерити снаге са Татраном, Извиђачем и француским Шартресом?

– Ради се о јаком турниру, биће то права провера пред наступајуће обавезе пред почетак СЕХА лиге (2. септембра са Нексеом) и Купа ЕХФ (7. и 8. септембра, двомеч с Ловћеном). Са Извиђачем и Татраном сам играо у СЕХА лиги, а са Французима на турниру у Струги, пре две године. Даћемо све од себе да остваримо што бољи резултат. Прошле године Војводина је била финалист и од тада је кренула цела сезона добро. Очекујем да ће бити и сада тако. Најважније је да се покажемо у лепом светлу и да у сезону кренемо са позитивним скором – поручио је Сретеновић.


Где видите своје место у шампионској Војводини?

– Поред мене, на левом беку је још Стефан Илић, доста смо различити играчи и због тога би та комбинација требало да буде одлична. Ову сезону доживљавам као прекретницу за моју даљу каријеру и за нешто више. Најважније је да одиграм добро и да освојимо титулу, а потом да пронађем добар инострани ангажман. То ми је крајњи циљ.

Војводина игра на пет фронтова, да ли је кадра да одбрани трофеје у три домаћа такмичења?

– Имамо квалитет да одбранимо трипл круну. То је моја жеља, а и комплетне екипе. Динамо се много појачао, али још увек не размишљамо о домаћим такмичењима, јер је плеј-оф далеко, а пред нама су СЕХА лига и Куп ЕХФ.

Како гледате на регионално такмичење имајући у виду да је ове сезоне нови формат, 12 екипа подељених у две групе?

– Свесни смо нашег квалитета у односу на остале Сехалигаше. Свака добра партија, посебно победа, биће велики плус. Сваки пораз, уз добру игру, не би требало да нам буде разочарење, већ подстрек за даље напредовање. Не знам шта ће донети нови систем такмичења, да ли нешто више, али је евидентно да је СЕХА ове године много јача него лани, поготово што се вратио Веспрем.


Хуманиста

Стеван је више пута показао да је хуманиста, са клупским колегом Луком Радовићем подржао је Светски дан деце оболеле од рака и покренули акцију прикупљања донације за НУРДОР за што квалитетније услове лечења и живота оболелих малишана и младих у Србији.

– У знак подршке ошишали смо се на нулу. Акција је трајала две године, уз разна дешавања, попут подршке мушкарцима оболелим од рака тестиса... То је и тадашњи мој клуб Партизан подржавао. По одлаксу из Београда, путеви су нам се раздвојили, што је утицало да после две године хуманог рада станемо са акцијом – открио је Сретеновић.


Докле Војводина може да догура у регионалној лиги?

– Прошле године је остварила најбољи резултат од свих српских учесника до сада, била је шеста. Када бисмо поновили тај резултат то би било изнад свих очекивања. Свака добро одиграна утакмица биће за нас велика добит и драгоцено искуство. 

На почетку ЕХФ такмичења очекује вас двомеч са Ловћеном у Новом Саду, шта очекујете?

– То је изузетно јако такмичење, одмах иза Лиге шампиона. Играмо са Ловћеном, који нема превелике амбиције. Самим тим што се обе утакмице играју у Новом Саду олакшавајућа је околност. Не треба их потценити, потребно је ући максимално у те дуеле. Након тога очекује нас Адемар Леон, шпански преозбиљан представник. Надам се да ћемо моћи да им парирамо – очекује Стеван Сретеновић.

Јово Галић

ИГРАЧКА КАРТА

Име и презиме: Стеван Сретеновић

Надимак: Стева

Позиција: леви бек

Број на дресу: 88

Датум рођења: 25. 09. 1995.

Место рођења: Аранђеловац

Висина: 202 цм

Тежина: 105 кг

Трофеји: Куп Србије 2013. (с Партизаном) и 2018. (са Железничаром)

Претходни клубови: Шамот, Обилић, Рукобел, Партизан, Нимес (Француска) и Железничар.

Репрезентација: кадетска, јуниорска, медитеранска и сениорска

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести