Стеван Сретеновић о учешћу у ЕХФ Купу и СЕХА лиги

Рукометаша Војводине Стевана Сретеновића повреда је удаљила са терена две седмице, да би потом, у првом мечу после паузе, у реванш мечу квалификација ЕХФ купа против шпанског Адемара у Леону заблистао пуним сјајем, управо онако како од њега очекују у актуелном српском шампиону.
Stevan Sretenović/RK Vojvodina
Фото: РК Војводина/Стеван Сретеновић са лоптом и поред повреде пружа добре партије

За полувреме постигао је пет голова, играо добро у одбрани, да би га због грубог старта, како су то судије окарактерисале, добио црвени картон почетком другог полувремена. Да није „поцрвенео“ питање је где би се зауставио.

– Био сам се помало зажелео играња, кренуло је све сјајно по нас. И поред три промашена седмерца и 10-ак зицера показали смо наше право лице и били у вођству. Нажалост, судије су по многима лоше процениле мој старт и престрого ми досудиле црвени картон. Питање је да ли је то био старт и за два минута. То је много деморалисало и деконцентрисало моје саиграче, што се даље одразило на резултат – рекао је леви бек Сретеновић.

Адемар је заслужено прошао у следећу фазу квалификација

– Остаје жал што се нисмо показали у правом светлу, највише због повреда и прехлада. У првој утакмици нам је недостајало четири играча, и тада смо приказали баш бледо издање. Њихова победа од осам голова разлике није била можда реална, али у том тренутку је то било то. У Шпанију смо отишли са малим шансама за пролаз даље, били смо свесни наше ситуације, желели смо да одиграмо што боље и да се чиста образа опростимо од Европе. 

Иако је играо у Шпанији, Сретеновића и даље мучи повреда.

– Нажалост, и даље осећам болове од повреде (руптура мишића), доктори су ми рекли да могу да играм, међутим, бојим се да још нисам фит и да ћу морати још неке прегледе да одрадим. Повреда је још од Добојског турнира, мислио сам да то није страшно, наставио сам да тренирам, али болови су и даље били присутни. Када сам одрадио ултразвук и магнетну резонанцу видело се да сам ипак повређен. После две седмице паузе доктор ми је рекао да могу да играм и да се стање неће погоршати. Бол је присутан и даље, остаје да се види због чега се јавља.

Сада се рукометаши Војводине окрећу Сеха лиги и Свесрпском купу, јединим такмичењима до одласка на зимску паузу.

– Данас путујемо у Нашице, где ћемо сутра од 15 часова играти са хрватским вицепрваком Нексеом. У првој утакмици победили смо Нексе на нашем терену и то је била најбоља Војводинина партија сигурно у овој сезони, а можда и упретходној сезони. У Сеха лиги нама је победа генерално важна, али немамо терет императива. Битно је да дамо максимум, да се залажемо и боримо, па како буде. Трудимо се да то испоштујемо, сви волимо када побеђујемо, али потребно је да будемо некад и реални. С обзиром на то како смо у Новом Саду одиграли против њих за очекивати је да славимо и у гостима. Треба имати у виду да наша форма није као на почетку сезоне због силних повреда, за очекивати је да имамо мало проблема. Нема нас довољно у ротацији. Потребно је да дамо све од себе да компензујемо слабију форму. Још увек су под знаком питања Милашевић, Илић и Грозданић. У сваком случају покушаћемо да их изненадимо и наставимо успешан наступ у регионалној лиги – сматра Стеван Сретеновић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести