СУПЕРЛИГА РУКОМЕТАША: Војводина гостује Партизану

Три дана после седмог тријумфа у плеј–офу Суперлиге над Новим Пазаром рукометаши Војводине излазе у среду на терен.
Rukometasi Vojvodine/SEHA liga
Фото: РК Војводина/СЕХА

Од 17.30 часова играју меч осмог кола против Партизана у Београду а циљ је нова два бода. Одлука о титули првака могла би да падне данас, у зависности од исхода дуела другопласиране Металопластике и четвртопласираног Динама у Панчеву.

– Једним оком ћемо пратити дешавања у Панчеву. По мени веће шансе су на страни Шапчана, иако имају проблема с повређеним играчима. Исте муке муче и Динамо и једино што могу да кажем је да ће то сигурно бити занимљива утакмица. Могли би Панчевци да победе па да ми завршимо посао – уз осмех је констатовао капитен Војводине Светислав Веркић.

Рачуница је таква да уколико Новосађани савладају црно–беле, а Металопластика изгуби, титула и званично остаје у Српској Атини, јер ће Воша тада имати шест бодова више од Шапчана, а до краја првенства  остају још два кола. Изабраници тренера Бориса Ројевића иду још на гостовање Железничару у Ниш, а у последњем мечу госте Металопластику.

– Знамо каква је ситуација на табели, али не желимо превише да се бавимо калкулацијама. Идемо корак по корак. Лако смо савладали Партизан у првом сусрету на Сланој бари, имали смо на крају 17 голова разлике. Мислим да меч у Београду уопште неће бити исти као тај, јер црно–бели имају добру екипу. Тада смо одлично отворили утакмицу, што је потребно и данас да урадимо. Није битна коначна разлика на семафору, него наш тријумф, као и то да сви останемо здрави. Било би лепо када бисмо плеј–оф завршили са свих 10 победа. 

На сусрету с Новим Пазаром због инцидента на терену плави картон добио је Душко Челица, који је пред крај првог полувремена отишао у свлачионицу.

– Има право да у року од осам дана поднесе жалбу и таман ћемо тај период искористити да игра данас и следећи меч у Нишу против Железничара, а онда га неће бити на терену у последњем против Металопластике у Новом Саду. Тако да идемо данас у пуном саставу у Београд – поручио је  Веркић.

К. Бугарски

Среда

Партизан – Војводина (17.30)

Н. Пазар – Железничар       (17.30)

Динамо – Металопластика   (18)
 

1. Војводина      7      7      0      0      211:159     14

2. Металопл.      7      5      0      2      216:200     10

3. Железничар   7      4      0      3      205:183     8

4. Динамо           7      3      0      4      171:183     6

5. Нови Пазар    7      1      0      6      188:224     2

6. Партизан       7      1      0      6      173:215     2

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести