СУПЕРЛИГА РУКОМЕТАША – ПЛЕЈ–ОФ: Новосађани славили у дербију

Рукометаши Војводине наставили су победнички низ и до нова два бода дошли су пошто су убедљиво славили у дербију против Динама.
rk vojvodina
Фото: RK Vojvodina

Новосађани су када је било најбитније успели да тријумфују над Панчевцима, који су и даље ове сезоне бољи у међусобним дуелима – 3:2.

Војводина се и те како реванширала Динаму за пораз у другом колу доигравања где су домаћини у Стрелишту уписали победу резултатом 28:24. Актуелни шампион ништа није препуштао случају и од почетка је ставио до знања да само тријумф долази у обзир. Распуцали су се Ратковић и Станковић и донели Војводини предност од 7:2.

Да други пут реагује тајм–аутом тренер гостију побринуо се одлични голман домаћих Веркић, који се уписао у стрелце, јер је преко целог терена послао лопту иза леђа Радовановића за плус шест. Тргли су се Панчевци и почели да погађају мрежу Новосађана, али до краја првог полувремена нису успели озбиљније да припрете домаћину. Приближили су се на четири гола заостатка (12:8) али су после тајм–аута Ројевића играчи Војводина узвратили и дошли до тада највеће предности од седам голова – 15:8. До одмора су гости успели још два пута да затресу мрежу за 15:10.

Уз Веркића, који је био на висини задатка, расположеног Надовезу и Грозданића Војводина је у наставку дошла до предности од десет разлике и име победника није се доводило у питање до последњег судијског звиждука. Актуелни шампион се овим тријумфом учврстио на другој позицији на табели са само бодом заостатка за водећим Железничаром.

К.Б.

Војводина – Динамо 28:22 (15:10 )

НОВИ САД:Хала Слана бара. Гледалаца: 300. Судије: Боричић (Гроцка), Марковић (Железник). Седмерци: Војводина 3 (3), Динамо 6 (4). Искључења: Војводина 6, Динамо 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Симовић 1, Чагаљ, Милашевић, Перовић, Стојановић, Надовеза 7, Вучковић 2, Ратковић 3, Трифковић 4, Томић, Станковић 4, Николић 1, Веркић 1 (20 одбрана), Бојанић, Грозданић 5 (3), Радовић.

ДИНАМО: Жујовић 1, Димитријевић 5 (3), Буњевчевић 3, Радановић, Стојановић 3 (1), Елезовић, Јелић, Мирковић, Пралица, Петровић, Дистол 2, Баруџић 2, Славуљица 2, Радовановић (7 одбрана), Бандука 3, Шапоњић 1.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести