СУПЕРЛИГА ЗА РУКОМЕТАШЕ Црвено-бели уз помоћ ,,клинаца" НЕУМОЉИВИ против Убљана (ФОТО)

Рукометаши Војводине савладали су Уб са 35:16 (20:8) у Новом Саду у 16. колу Суперлиге Србије.
r
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Новосађани су одлично почели меч и са два гола пивота Живана Пешића наговестили како ће се одвијати даљи ток утакмице.

Стратег домаћих Борис Ројевић имао је луксуз да ван тима остави неколико стандардних првотимаца како би се одморили пред веома важну утакмицу са Фленсбургом у СЦ на Сланој бари, а из клуба јављају да ће трибине бити попуњене до последњег места. Након десет минута игре и потпуне доминације Воше и Пешића било је јасно да ће два бода остати у Новом Саду, а резултат је био 10:2. Игра у првом полувремену личила је више на рекреативну него на првенствену, а томе је допринела разлика у квалитету, али и помиреност гостију да не могу до изненађења.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У наставку сусрета Ројевић је поделио минутажу и значајне минуте су уписали Василије Боројевић, Андрија Станков и Ђорђе Драшко. На клупи су одморили Андреј Трнавац, Фран Лучин, Петар Ђорђић и Милан Голубовић. Војводина је постепено увећавала предност, па је на 15 минута до краја меча било 25:10.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Напади гостију били су безидејни, одбрана је лако пробијана, док су Вошини младићи искористили прилику се докажу и покажу да су пред њима године успеха. 

Најбољи актер утакмице био је играч Војводине Василије Боројевић.

В. Гвозденовић

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина - Уб 35:16 (20:8)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 200. Судије: Колак (Крагујевац) и Милошевић (Јагодина). Седмерци: Војводина 2 (), Уб 6 (5). Искључења: Војводина 10, Уб 2 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин (5 одбрана), Шијан 3, М. Драшко (5 одбрана, 1 седмерац), Оцвирк 3, Ратковић 1, Сунајко 5, Пушица, Рађеновић, Пешић 6, Ђ. Драшко 6, Станков 2, Томић 3, Боројевић 7, Ђорђић, Голубовић. 

УБ: Максовић (4 одбрана), Веселиновић, Ранковић, Радовановић 2, Кривошија, Иконић, Л. Жарковић 3, М. Жарковић 3, Мрдовић (7 одбрана), Прашчевић, Ф. Терзић 3 (2), С. Терзић 1, Пановски 4 (3). 

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ 

Распоред

Субота:

Динамо - Раднички (18)

Југовић - Дубочица (19)

Врање - Пролетер (19)

Недеља:

Црвена звезда - Партизан (18)

Уторак:

Обилић - Металопластика (18)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести