СУПЕРЛИГА ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ Војводина - Јагодина 28:32 (16:19)

Рукометашице Јагодине однеле су цео плен са Слане баре, што је било и очекивано имајући у виду да се ради о актуелном шампиону и освајачу Купа.
ZRK Vojvodina Junior/ZRK Vojvodina
Фото: ЖРК Војводина /Детаљ са утакмице Војводина - Јуниор

Домаћа Војводина држала се до 45. минута, али велики број техничких грешака и посустајање у игри у другом полувремену омогућили су гошћама да лагано приведу меч крају.

Војводина је са великим респектом према ривалу ушла у меч, па су гошће повеле 8:3 већ у 10. минуту. Међутим, изабранице Милета Зечевића успеле су да се приберу, у томе им је и помогла голманка Невена Радојчић која им је интервенцијама уносила самопуздање. Обе екипе нису могле да се похвале игром у одбрани, с тим да су Јагодинке имале мање техничких грешака од Војводине. Захваљујући Емилији Лазић и Тамари Жарковић Новосађанке су држале резултатски заостатак од два, три гола. И у наставку је Јагодина контролисала игру. На голу је блистала Јелена Ђурашиновић, а на руку им је ишао и домаћин коме је понестало снаге у последњих петнаестак минута. Жарковићева је из седмерца задржавала резултатски заостатак, а сваку похвалу заслужује и млада голманка Војводине Сара Ивошевић, која је за кратко време међу стативама сакупила шест одбрана.

Војводина - Јагодина 28:32 (16:19)

НОВИ САД: Спортска дворана “Слана бара”, судије: Ненадић (Младеновац) и Стефановић (Земун). Седмерци: Војводина

9 (7), Јагодина 3 (2). Искључења: Војводина 6, Јагодина 14 минута.

ВОЈВОДИНА: Гутеша, Вулић, Чалушевић, Жарковић 13 (7), Ловрић, Ђукић 4, Кнежев, Лазић, Ивошевић (6 одбрана), Берак, Величковић 2, Лазић 6, Радојчић (15 одбрана, седмерац), Зечевић 3, Бјелица.

ЈАГОДИНА: Костић, Аyић 2, Каитовић 6, Мајкић 2, Пиплер 2 (2), Сивчев, Булатовић 4, Вукчевић 1, Косановић, Јовановић 4, Рајичевић, Ашанин 7, Ђурашиновић (14 одбрана, 2 седмерца), Стојановић, Гојковић 4.

        Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести