Свесрпски куп за рукометаше у Требињу: Воша са Леотаром за пехар

Војводина - Металопластика 34:29 (18:15)
rukomet
Фото: pixabay.com

Шести пут узастопно рукометаши Војводине играће у финалу Свесрпског купа, који се ове године одржава у Требињу. Новосађани су до сада једини освајачи новоустановљеног купа између Србије и Републике Српске, а за пехар играће са Леотаром из Требиња. Требињци су у полуфиналу били бољи од Борца. Финални меч је данас у 15 часова, а  преносиће Радио телевизија Србије. Од 13 часова у финалу женског Свесрпског купа, другог по реду, састаће се Железничар из Инђије и Борац из Бањалуке.

Изабраници Бориса Ројевића, иначе српски шампиони, без већих потешкоћа су, у полуфиналу савладали Металопластику, освајача Купа Србије. Пре седам дана Новосађани су, на овом терену, знатно теже изашли на крај. Овога пута Вуковљак и саиграчи потпуно су разноврсним нападом разоружали ривала, који је у већем делу сусрета беспомоћан. Готово од самог почетка рукометаши Војводине гомилали су лопте у мрежу Дарка Арсића, који једноставно није могао да уђе у мод играча Војводине. Практично Металопластика је била неми посматрач акција у извођењу хитроних неумољивих Војводининих играча, првенствено крила Васића, потом Миленковића и Рађеновића, док је Грозданић стопостотан учинак дао са линије од седам метара.

Дакић, Срдановић и Брајовић су с времена на време наговештавали бољу и ефикаснију игру Металопластике, али не више од два гола заостатка за Новосађанима. То је било све што су Шапчани могли да приуште током овога полуфинала, пошто суз црвено бели бекови, посебно расположени репрезентативац Милан Милић, Грегор Освирк, Барис Пухковски и Бранко Томић немилосрдно решетали шабачку мрежу. Рукометаши Војводине деловали су много присебније, успевајући да казне грешке ривала. Потпуној доминацији и сигурности тон је давао невероватни Фран Лучин, који је са 17 одбрана, од тога три седмерца, доводио Шапчане на ивицу суза. Када је Бранко Томић у 56. минуту повећао на шест голова вођство Новосађана, свима је било јасно да ће Војводина играти своје шесто финале. Тако су рукометаши Војводине други пут у овој сезони савладали једног од највећих конкурената за шампионску титулу у Аркус лиги.

ТРЕБИЊЕ: Спортска дворана "Милош Мрдић", гледалаца 900, судије: Берјан (Источно Сарајево) и Илић (Добој). Седмерци: Војводина 3 (3), Металопластика 7 (4), искључења: Војводина 10, Металопластика 2 минута.

ВОЈВОДИНА: Дриси, Лучин (17 одбрана, 3 седмерца), Васић 5, С. Милиић, М. Милић 7, Оцвирк 4, Вуковљак, Куртеш, Миленковић 2, Тасић, Рађеновић 2, Томић 6, Роган, Бунета, Грозданић 4 (3), Пукховски 4.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић (1 одбрана), Додић 2, Карић, Јевтић 2, Ћосић, Срдановић 6, Мирковић, Миловановић, А иди Азиз, Терзић, Иванић, Арсић (9 одбрана), Дамјановић, Симић 1, Брајовић 12 (4), Петровић 2, Дакић 4.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести