Тренер сивачких рукометаша Бранко Жежељ шири оптимизам

Припреме за пролећни део првенства 21. јануара почео је јесењи првак Прве рукометне лиге Србије Сивац 69.
rukomet, pixabay
Фото: Pixabay

Тренер Бранко Жежељ је у новосаграђеној хали извршио прозивку и саопштио план рада. Према његовој замисли, лидер прволигашког каравана ће припреме спровести у временском интервалу од седам недеља. У прве две седмице акценат у раду ће бити стављен на физичку припрему, а потом ће се прећи на рад са лоптом, где ће се кроз већи број контролних утакмица брусити форма за пролећни део првенства, у којем је циљ пласман у Супер Б лигу.

-Радимо јако од првог дана свесни да максималним приступом, онаквим какав је био у јесењем делу првенства, можемо да остваримо циљ, а то је пласман у виши ранг. Од непроцењивог је значаја што имамо нашу халу, па можемо да радимо до миле воље – не скрива задовољство тренер Жежељ.


Састав

Припреме за пролећни део првенства почели су ови рукометаши: голмани Никола Богојевић, Павле Потпара, Марко Чвокић и новајлија Немања Каравезић, крила: Марко Чабаи, Саво Бошковић, Драгољуб Шљукић, Милорад Копања и Лука Вемић, бекови: Ненад Славуљица, Лазо Беслаћ, Милан Слива, Зоран Ћујић, Чедомир Милојевић, Милош Анђелић и Витомир Калић и пивоти: Марко Живковић, Љубомир Вучинић и Вук Милојичић.


Сивчани ће у пролећни део првенства ући јачи за провереног голмана Немању Каравезића.

- Каравезић се вратио из Лознице, слободан је играч и брзо смо се договорили. Уз Богојевића, који је био наша прва виолина у јесењем делу првенства, Каравезић ће ојачати бедем испред наше мреже.

Сивац је јесен завршио на првом месту са свих 11 победа, али само са два бода више у односу на другопласирану Јабуку, што обећава занимљиву пролећну трку, које почиње 9. марта.

- Наш велики капитал, уз та два бода разлике, је и наша убедљива победа у јесењем делу првенства. Због тога сматрам да смо ми први фаворити за пласман у Супер Б лигу,без обзира што гостујемо првом пратиоцу.Но, то треба оправдати на терену. Зато тражим максималан приступ играча од првог дана припрема, сви смо свесни историјске шансе која нам се указује и ја заиста не сумњам да ће се ова наша прича позитивно завршити – истакао је тренер сивачких рукометаша Бранко Жежељ.   

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести