Урош Брегар нови селектор рукометашица Србије

БЕОГРАД: Урош Брегар од данас је нови селектор женске рукометне репрезенатције Србије, саопштио је Рукометни савез Србије (РСС).
s
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи, управни одбор РСС донео је одлуку о именовању Уроша Брегара за новог селектора женске репрезентације Србије, а именовани су и остали чланови стручног штаба, односно, тренери репрезентативних селекција.

Он је на тој функцији заменио Љубомира Обрадовића, са којим је Савез јуче споразумно раскинуо сарадњу.

Председница РСС Милена Делић прокоментарисала је избор Брегара за новог селектора репрезентације Србије.

"Уроша познајем баш дуго од његових почетака у млађим селекцијама репрезентације Словеније. И тада је показивао таленат у тренерском послу. Јако амбициозан дечко, годинама радећи заиста се доказао, поготово у љубљанском Криму, где није имао квалитет играчког кадра на завидном нивоу, али је увек био надомак завршнице Лиге шампиона. Знам како ради, колико вреди и колико је посвећен послу. Знамо да ће и наших пет играчица бити код њега у Криму наредне сезоне. Мислим да је ово најидеалније решење", рекла је Делић.

"Бараж за Светско првенство нас чека само месец дана после олимпијских квалификација, а у међувремену је истекао и уговор Љубомиру Обрадовићу. Морали смо брзо да размишљамо и у кратком временском периоду определимо за новог селектора. Када се све околности узму у обзир, мислим да је Брегар идеално решење", каже Делић и додаје да се РСС не одриче ни једне репрезентативке.

"Савез не жели да се одриче било које играчице. Не делим их на старе и младе, без обзира што је чињеница да имамо једну од најстаријих репрезентација. Нормалан след догађаја ће бити да ће се једна по једна опраштати од репрезентације, вероватне ће и саме доносити такве одлуке. Немамо толики фонд играча да кренемо у неку реформу, па да циклус започнемо са неким јуниорским тимом. Годинама се код нас много лоше радило и у перспективи немамо пуно играчица које ће бити носиоци у сениорској репрезентацији. Ово све мораће да прати и много озбиљнији рад у млађим селекцијама и стварање нових репрезентативки. За то ће бити потребно време, и те девојке ће долазити у састав оних које су на високом нивоу и на које селектор рачуна ", закључила је председница РСС.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести