Вошин тријумф над црно-белима у сенци повреда: Воркапић на дужој паузи, пех Додића

Сјајан рукометни дерби Србије у ком је Војводина савладала Партизан који је у првом полувремену блистао и био бољи ривал памтиће се највише по малеру Новосађана.
с
Фото: СРЛ

Црвено-бели су славили 30:25 (11:12) и остали једина непораженa екипа у лиги.

Ипак, резултат је остао у другом плану пошто ће на дужу паузу Стефан Додић због повреде мишића, Вукашин Воркапић због прелома лакта, Миљан Вуковљак који се повредио у дуелу са Динамом у Суперкупу Србије, а повређен је и репрезентативац Туниса Мохамед Азиз.

Што се игре тиче Партизан је блистао у првих 25 минута, али то бије било довољно да се савлада десетоструки узастопни првак Србије. Имали су домаћини предност од 10:6, али је у другом полувремену Вошина одбрана била попут тврђаве, а у нападу се разиграо Бојан Рађеновић и головима које је постигао бившем саиграчу Луки Арсенићу запечатио је судбину Партизану.

Десно крило Србије и Војводине Вукашин Воркапић мораће на дужу паузу због прелома руке до којег је дошло након незгодног доскока у 45. минуту утакмице.

Поред њега, пех је задесио и звезду у успону Стефана Додића који тек што се вратио на терен и показао да је повреда прошлост за њега, мораће на нову паузу.

– Додић је устао на дан утакмице и видео је да му је део мишића "нестао". Нико не зна зашто нити због чега. Изгубио је 30 одсто мишића. Заиста сам шокиран и веома тужан због тога. Тај младић треба да носи нашу репрезентацију и Војводину у наредним сезонама. Био је моја велика жеља и претходних година. Био сам у шоку када ме је назвао кондициони тренер и саопштио ми то. Знам да ће клуб да учини све како би се Додић опоравио и како би се утврдила дијагноза. Упитно је шта ће бити са његовом каријером - рекао је шеф струке Новосађана Борис Ројевић.

Фото: Вукашину Воркапићу следи дужа пауза Фото: РК Војводина

Када је реч о утакмици Ројевић је рекао да није у потпуности задовољан игром и залагањем.

- Нисам могао да замислим да ћемо тако отворити меч, али били смо поприлично лоши, збуњени. Партизан је бриљирао у првих двадесетак минута и чинило се да ћемо и до краја да стрепимо. Успели смо да дођемо до наше игре трчали смо више, играли добро у одбрани, на ивици фаула и уписали важну победу пред пут у Швајцарску на дуел Топ 16 фазе Лиге Европе са Кадетеном - закључио је Ројевић.


Тренер Партизана: Не замерам играчима

Шеф струке Партизана Ђорђе Ћирковић рекао је да је кратка клупа утицала на пораз.

– Жао ми је што нисмо урадили нешто више, али били смо лимитирани пошто нам се доста акција вртело око Немање Обрадовића на ког не можемо да рачунамо па је било доста импровизације и исхитрених решења. Не могу ништа да замерим мојим играчима, нарочито енергетски. Гинули су за сваку лопту и свака им част на томе. Без добре клупе нећемо бити ни близу борбе за титулу, уколико то решимо, сигуран сам да можемо да будемо барабар са најбољим екипама у држави - јасан је Ћирковић.


В. Гвозденовић

 

Резултати

Партизан - Војводина 25:30

Уб - Обилић 19:26

Пролетер - Југовић 31:30

Металопластика - Врање 38:19

Раднички - Црвена звезда (18)

Понедељак

Дубочица - Динамо (19)

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести