Завршен први камп мини-рукомета на Летенки

Још једна лепа рукометна прича испричана је ових дана надомак Новог Сада, на обронцима Фрушке горе, у омладинском насељу Покрајинског завода за спорт и медицину Летенка.
letenka 1
Фото: Dnevnik.rs

По сценарију РК Адут, са Браниславом Радишићем на челу, одржан је камп мини-рукомета, где су се у главним улогама нашли девојчице и дечаци узраста од првог до петог разреда, које је спрам узраста и знања рукометно обликовала група професора физичког васпитања, тренера и врсних педагога. Иако се ради о првом кампу те врсте у нашој земљи и пилот пројекту, како рече Радишић, направљен је пун погодак, где су деца знање стицала кроз игру.

Фото: Dnevnik.rs

„Испоставило се да смо деци понудили нешто ново у односу на њихове дневне навике, као и на остале кампове. Пројекат је на високом нивоу, никаквих проблема није било, у природном окружењу и на чистом ваздуху тренирала су и играла се деца далеко од градске врелине. Оно што нам је посебно драго је то да смо деци, поред рукомета и социјализације, омогућили да се ближе упознају са лепотама Фрушке горе, на месту на којем ће од следеће године Покрајинска влада градити нови центар (хотел, хала, базен...). То ће и нама, као организаторима овога кампа, дати нове идеје, подстицај и проширити видике за још бољи, садржајнији и квалитетнији рад“, рекао је директор кампа Бранислав Радишић.


Сусрет с војницима

Леп сусрет малишани су имали са припадницима 63. падобранске бригаде, које је посетио начелник генералштаба војске Србије Љубиша Диковић. На њихов позив деца су присуствовала свечаности 17. Видовдански сусрети и искористили прилику да се сликају са (не)очекиваним гостима.


На њега је највећи утисак оставило то што су деца уживала, лепо се дружила, склапала познанства и пријатељства, али и позитивних реакција њихових родитеља, који су били, последњег дана, део кампа када је организовано заједничко дружење.

Фото: Dnevnik.rs


Анимација и повратна информација

Током боравка у кампу полазници су радили на моторичким способностима, елементима рукомета као и на хватању и додавању, а све то прилагођено њиховом узрасту.

„Деца су се сусретала са различитим стиловима и приступима поимања одређене теме, што је наишло на добар ођек код њих, али и родитеља. Били су одушевљени када смо бацали вортекс. Њима је то било забавно, а нама веома корисно, јер смо видели усклађеност покрета, избачај... Наш циљ и јесте било да их кроз игру и такмичење анимирамо, а да уједно добијемо повратне информације“, рекао је Томислав Рожмарић, руководилац стручног рада.


„Састави које су деца написала о боравку у кампу нас чини поносним, срећним и даје нам нову енергију да  идеју кампа мини рукомета још боље разрадимо. Рад с децом тог узраста је специфичан. Иако су са децом радили заљубљеници у рукомет, тренери и педагози, испоставило се да је бојазан да ли ћемо у потпуности испунити наше жеље и дечија очекивања је била неоснована. Ово је прилика да се захвалимо тренерима Томиславу Рожмарићу, Тањи Ковач, Александру Убовићу, Драгану Видовићу, мсц Филипу Садрију и мсц Иву Садрију, као и  Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта, те гранским савезима на свим нивоима“, истакао је Радишић.

Текст и фото: Јово Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести