Жреб за ЕП рукометаша 2020: Србија са Црном Гором и Хрватском у групи

Рукометаши Србије сазнали су имена ривала у групи А на Европском првенству које ће се од 9. до 26. јануара следеће године први пут одржати у три државе, Аустрији, Норвешкој и Шведској.
rukometasi srbije, fonet
Фото: FoNet

„Орлови“ ће играти у Грацу са Црном Гором, Хрватском и Белорусијом. По две најбоље репрезентације из свих шест група прелиминарног дела шампионата формираће две групе главне фазе која ће се играти у Бечу и Малмеу. Финални викенд резервисан је за Теле2 Арену у Стокхолму која има капацитет 22.000 гледалаца.

– Ни женска ни мушка репрезентација Србије, искрено, немају среће на жребу. Мислим да су Макодонци најбоље прошли, у тој су групи Б, која је условно лакша. Босанци су отишли у жестоку. Код нас је Хрватска велики фаворит, то је чињеница. Црна Гора је слично урадила као ми и с младим играчима остварила је пласман на европско првенство. Са Белорусима смо играли пре годину и по два меча у квалификацијама. Отприлике их знамо. О очекивањима сада не бих говорио. Свакако је циљ да будемо бољи него на светском првенству. Искрено, сачекао бих неко време па бих причао о реалности. То време је време окупљања. Волео бих напокон да будемо здрави. Имали смо много малера од прошле године, увек је било повреда, да ли пре, да ли у току турнира. Желим да нас мимоиђу повреде и да на наредним окупљањима будемо комплетни – прокоментарисао је жреб селектор Ненад Перуничић.

На претходном првенству у Хрватској 2018. године Шпанци су освојили злато победивши у финалу Шведску резултатом 29:23.

К.Б.

Група А (Грац)

Хрватска

Белорусија

Црна Гора

Србија

Група Б (Беч)

Чешка

С. Македонија

Аустрија

Украјина

Група Ц (Трондхајм)

Шпанија

Немачка

Летонија

Холандија

Група Д (Трондхајм)

Француска

Норвешка

Португалија

Босна и Херцеговина

Група Е (Малме)

Данска

Мађарска

Исланд

Русија

Група Ф (Гетеборг)

Шведска

Словенија

Швајцарска

Пољска

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести