Цугер у Бачкој Паланци: Победник Вујадиновић

У Бачкој Паланци одржан је међународни турнир у убрзаном шаху за месец новембар. У конкуренцији су се нашла 18-орица цугераша из Дворова (БиХ), Вуковара (Хрватска), Оџака, Челарева и Бачке Паланке.
sah
Фото: pixabay.com

Међу учесницима били су двојица интернационалних мајстора, двојица ФИДЕ мајстора, шесторица мајсторских кандидата, двојица омладинаца итд. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему жребања. Темпо игре био је пет минута по играчу за  партију.

После велике борбе, прво место и награду од 1.400 динара освојио је оyачки интернационални мајстор Горан Вујадиновић,а  другу позицију заузео је вуковарски мајсторски кандидат и освајач октобарског цугера Зоран Љикар са по десет поена, а о победнику је одлучио Бухолчев коефицијент.

Трећепласирани је интернационални мајстор Зоран Рунић из Дворова са осам поена,четврти је био бачкопаланачки мајсторски кандидат Добривоје Чупа Поповић са 7,5 поена, док је петопласирани мајсторски кандидат Милош Зоњић из Челарева са седам поена. Од двојице омладинаца, боље позициониран је Илија Јовановић из Бачке Паланке, којем је у генералном пласману припало 13. место, са четири поена. 

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести