Дражић ветерански шампион Србије у Шаху

Кафе “Борба” је био домаћин Другог појединачног првенства Србије за ветеране, које се играло у две категорије – од 50 година и старије, и од 65 година и старије. Учествовало је 33-ица шахиста и једна шахисткиња, од чега по пет велемајстора и интернационалних мајстора. Наградни фонд је износио 240.000 динара. Награде победницима је уручио председник Шаховског савеза Београда Андрија Јоргић.
1
Фото: Награђени у групи 50+ година са председником ШСБ Андријом Јоргићем, фото: Шаховски савез Србије

Познати новосадски велемајстор Синиша Дражић је одиграо сјајан турнир, забележивши само један реми у седам кола, па је тако на врло доминантан начин дошао до титуле ветеранског првака Србије у групи од 50+ година. Интермајстор Јован Радловачки, који је недавно освојио Панчево опен, је дошао до одличног другог места, са једним и по поеном мање од шахисте каћког “Југовића”. Бронза је припала велемајстору Горану Тодоровићу, који је једини остао непоражен у дуелу против Синише Дражића, док је бранилац титуле велемајстор Дејан Антић морао да се задовољи четвртим местом. Награђена је и Ирена Несторовић, женски ФИДЕ мајстор, као једина шахисткиња.

Победник у групи од 65 година и старији је нишки интермајстор Бранимир Максимовић, који је освојио 5,5 поена, што је пола више од другопласираног велемајстор Владимира Костића. Најпријатније изненађење турнира је био ФИДЕ мајстор Милутин Костић, који је такмичење почео као 14-и носилац, али је дошао до бронзаног одличја, и то са само бодом заостатка за победником такмичења.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести