У Банатском Деспотовцу: Дражићу прва награда

Традиционално се у Банатском Деспотовцу већ 26 година организује Меморијални турнир у знак сећања на прерано преминулог Миљанка Папића Ронда.
Победник Синиша Дражић (десно) у дуелу са Тијаном Благојевић
Фото: Победник Синиша Дражић (десно) у дуелу са Тијаном Благојевић

Ове године је на турниру учествовао 41 такмичар из шест држава са чак три континента, као и три актуелне репрезентативке Србије у шаху. Одиграно је седам кола по Швајцарском систему уз компјутерско паровање и по ФИДЕ правилима за убрзани шах. Темпо игре је био 15 минута по играчу за целу партију.

Од првог велемајсторског турнира одржаног октобра 1980. године, ово је био играчки најквалитетнији турнир у општини Зрењанин до данас. О томе да су се у Банатском Деспотовцу заиста окупили најбољи говори и податак да је на турниру учествовало девет велемајстора (један женски), девет интермајтора (два женска), шест ФИДЕ мајстора, два ФИДЕ мајсторска кандидата, као и 15 играча осталих категорија.

После занимљивих надметања на 64 поља, прво место и главну награду у износу од 300 евра освојио је новосадски велемајстор Синиша Дражић, други је био велемајстор Милош Рогановић из Врбаса, коме је припала награда од 200 евра, док је треће место и награду од 150 евра изборио велемајстор из Новог Сада Мирољуб Лазић. Даље су следили: 4. велемајстор Душан Поповић, 5. интермајстор Иван Шаренац, 6. ФИДЕ мајстор Егор Корелски, 7. интермајстор Марко Ненезић, 8. велемајстор Дејан Пикула итд. Најбоље пласирана шахисткиња је женски интермајстор Тијана Благојевић, која је освојила девето место и награду од 120 евра.

Најуспешнији омладинац је 11-огодишњи Егор Корелски, који се пласирао на шесто место, најбоље пласирани ветеран (преко 65 година) је Милан Јеремић, који је усидрио на 23. месту, док је најбоље пласирани домаћи играч из Банатског Деспотовца Војислав Митрић на 30. месту на табели. 

П. Рацић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести