Међународни цугер у Бачкој Паланци: Тријумф Зорана Љикара

Победник међународног брзопотезног турнира у Бачкој Паланци за децембар месец је мајсторски кандидат Зоран Љикар из Вуковара са осам поена.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Другу позицију заузео је бачкопаланачки мајсторски кандидат Златко Парницки, такође са осам поена, што значи да је о освајачу првог места и главне награде од 1.400 динара одлучио Бухолц-коефицијент. Трећепласирани је мајсторски кандидат Славиша Врањеш из Бача са 7,5 поена. Омладинац Илија Јовановић из Бачке Паланке сакупио је 2,5 поена и заузео 15. место.

У конкуренцији се нашло 18 шахиста из Бача, Челарева, Војводе Степе, Младенова, Вуковара и Бачке Паланке. Међу учесницима била су двојица ФИДЕ мајстора, деветорица мајсторских кандидата, један омладинац и шесторица играча са осталим шаховским категоријама. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему паровања, а темпо игре био је пет минута по актеру, за сваку партију. Свеукупно, првопласирани цугераш у 2019. години је Златко Парницки из Бачке Паланке. Друго место припало је Зорану Љикару из Вуковара, а мајсторски кандидат Петар Пеђа Јовановић из Бачке Паланке пласирао се на трећу позицију.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести