Окружно такмичење основних школа у шаху у Бачком Петровцу

Окружно такмичење основних школа, које је прописано од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одржаће се у недељу 26. марта у ОШ „Јан Чајак” у Бачком Петровцу.
e
Фото: Pixabay.com

Организатори су Шаховски савез Војводине и Шаховски савез Новог Сада. Потребно је да координатори општинских такмичења извештаје са Општинских школских турнира доставе на sahovskisavezns@gmail.com најкасније до суботе 25. марта у 12 часова.

Планиран почетак  за појединачно такмичење је у 10 ч. Потврде за учешће на појединачним такмичењима су отворене до 9:30. Планиран почетак за екипно такмичење је у 15 ч. Потврде за учешће су отворене до 14:30.

Играће се седам кола, по Швајцарском систему паровања, а сваки такмичар ће имати на располагању 15 минута за размишљање за целу партију.

Појединачно такмичење ће за сваки разред бити подељено на мушки и женски део турнира. Екипу за екипно такмичење сачињава шест играча. На прве две табле морају играти ученици, а на последње две ученице, док је избор на средњим таблама слободан. Могуће је пријавити и три резерве.

Стефан Костић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести