Пети Светосавски турнир општина Јужнобанатског региона

Вршац најуспешнији Екипа Вршца победник је традиционалног 5. Светосавског екипног турнира општина Јужнобанатског региона, који је поводом школске славе Светог Саве одржан у Ковачици.
Капитени Ковачице, Вршца и Опова са организатором
Фото: Капитени Ковачице, Вршца и Опова са организатором

Учествовало је седам екипа, свака са по четири играча. Овај турнир организује Савет за културу општине Ковачица, уз подршку општине Ковачица. Одиграно је седам кола по Бергеровом систему, при чему се победа екипе вредновала са три бода, реми једним бодом, а пораз се није бодовао.

После узбудљивих надметања најуспешнија је била екипа Вршца у саставу: велемајстор Бобан Богосављевић и мајсторски кандидати Златко Николин, Петар Стајић и Жељко Милојчић. Вршчани су освојили 16 бодова, чак три више од другопласираног Опова, које је предводио Горан Влајковић. На трећу позицију пласирала се домаћа екипа Ковачице, на челу са председником Божидаром Крачуновим, која је сакупила девет бодова, испред Алибунара са осам и Пландишта са седам бодова. На деоби шестог и седмог места нашле су се Бела Црква и Дебељача са по три бода, при чему је Бела Црква била боље пласирана захваљујући већем броју освојених поена (осам наспрам 6,5).

Према речима организатора, Бранислава Атанацковића испред Савета за културу општине Ковачица, међу 28 играча присутни су били велемајстори, интермајстори и ФИДЕ мајстори, што показује висок ниво турнира, као и добар одзив шахиста. Поред Савета за културу, у организацији је учествовао и Дом културе „Јожеф Атила“ из Дебељаче. Награде најуспешнијима, пехаре и медаље, уручио је заменик председника општине Ковачица, Петар Вишњички.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести