Слободан Бошкан: Идеја је много, крећемо у реализацију

Крајем јуна је наш прослављени одбојкашки ас, златни олимпијац Слободан Бошкан изабран за председника Спортског савеза Војводине и за кратко време, од када је тренерицу и патике заменио оделом и ципелама, ушао у срж проблематике, али и идејну суштину напретка спорта у покрајини.
Slobodan Boskan 1
Фото: Слободан Бошкан, фото: Дневник

Добро је познато да је Бошкан успешан у разним сферама живота и спорта, па треба очекивати да крунска организцаија покрајинског спорта постигне добре резултате и унапреди функционисање свих Савеза који су под његовом ингеренцијом.

„У нашем чланству су спортски Грански савези са територије Војводине и има их укупно 64 и они кроз нас конкуришу за буyетска средства, а крајњи финансијер је Покрајински секретаријат за спорт. У нашем чланству су такође Територијални спортски савези и зато ми имамо лепезу ствари које можемо да радимо, а поред редовног функционисања. Моја идеја је да будемо лидер свих спортских пројеката у Војводини, као и у међурегионалној сарадњи са земљама у окружењу, преко приступних фондова Европске уније. Мислим да ту постоји велики простор за рад, али то је све процес и неће ништа моћи преко ноћи“, рекао је Бошкан.


Побољшати рад с младима

За крај, некада златни олимпијац је оценио тренутно стање спорта у Војводини.

„Спорту у Војводини, као и у Србији, није лако, а пре свега су у питању финансије и то није нова прича. Мислим да је један од излаза из проблема другачији приступ и нови модел функционисања, а ту мислим на повезивање с неким клубовима из иностранства. Начин на који су се некада водили клубови, данас је умногоме другачији и сви морамо да идемо у корак с новим временом како бисмо напредовали. Није лако обезбедити новац, али једна од најважнијих ствари је бављење омладином. Имамо капацитет за врхунски спорт, није лако обезбедити те услове, али не можемо н ида очекујемо врхунске резултате ако се адекватно не ради с младима и мислим да ту постоји велики простор и он мора да се подигне на виши ниво“, истакао је Бошкан.


План је да Спортски савез Војводине ојача као институција како би се започело што више пројеката, а Бошкан је повукао паралелу између спортске и нове функције.

„У спорту је све видљио одмах, тренираш, играш утакмицу па победиш или изгубиш и тако до краја сезоне, овде је мало другачије и за директне видљиве резултате потребно је више времена. Радићемо на свему што смо замислили, а време ће показати колико ћемо бити успешни. Ова два месеца сам до сада користио за упознавање људи из Гранских савеза са читаве територије Покрајине, али стрпљив сам и имам циљ којем стремим.“  

Поред Бошкана, у Спортском савезу је још секертар Младен Стојшин и пословни секретар Вера Вранеш, а испланиране су предстојеће акције.

„Прва акција која нам предстоји је учешће на сајму Лорист у Новом Саду где ћемо се појавити у склопу Покрајинског секретаријата за спорт, а слична акција биће и на београдском сајму спорта, а крајем године је јубиларна 50. додела награде “Јован Микић Спартак”. Имамо отворену подршку Покрајинског секретаријата за спорт и председника Владимира Батеза с којим сам некада био заједно на терену и та подршка нам је веома битна за све планове које желимо да спроведемо“, рекао је Бошкан.

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести