Сутра пети Атлетски митинг, велика очекивања такмичара

БЕОГРАД: Пети атлетски митинг "Сербиан Опен Индор Митинг" биће одржан сутра у Београду, уз учешће 120 домаћих и иностраних такмичара.
atletika, ass
Фото: ASS

Програм у Атлетској дворани на Бањици обухватиће трку на 400 метара, такмичење у скоку у даљ, а одржаће се и две меморијалне трке.

У бацању кугле такмичиће се Асмир Колашинац и Армин Синанчцевић.

Заменик градоначелника Горан Весић истакао је да је важно да се у Београду одржавају велики спортски догађаји, који ће утицати на промоцију града и охрабрио Савез да сваке године организује неко велико спортско такмичење.

"То само значи већу промоцију нашег града", каже Весић.

Он је додао да улагање у спортску инфраструктуру показује резултате.

"Наша дворана је толико атрактивна и драго ми је што код нас долазе бројни атлетичари из иностранства, јер атлетика представља наш понос", рекао је Весић.

Весић је подсетио и на недавно одржан "Фајнал фор" у кошарци, захваљујући којој је зарада била пет пута већа од улагања.

Указао је и значај сарадње Града Београда и Атлетског савеза Србије и додао да је договорено да се почне са посебним програмом "Атлетика за децу", који треба да обухвати бесплатне програме за сву децу у вртићима.

"Пилот пројекат почиње ове године у једној београдској општини и ако се тај програм покаже успешним, наставићемо да га ширимо по општинама", напомиње Весић.

Председник АС С Веселин Јевросимовић се захвалио Граду и Министарству омладине и спорта, и позвао све заинтересоване да подрже атлетичаре и госте из иностранства.

"Имаћемо у Београду изузетно такмичење, које има статус европске манифестације", рекао је Јевросимовић.

Освајач брознане медаље на дворанском првенству Европе у марту прошле године у Глазгову, Страхиња Јованчевић је рекао да је од изузетног значаја што се у Србији већ пету годину заредом одржава атлетски митинг и додао да жели да испуни обећање које је дао - да направи нови лични и државни рекорд.

Италијански скакач у вис и светски дворански шампион из Портланда 2016. године, Ðанмрако Тамбери, коме је, иначе, идол Новак Ðоковић, истакао је да му је велика част што је у Београду и што ће се приказати српској публици.

"Очекујем сјајну атмосферу и веома се радујем такмичењу", поручио је Тамбери.

Директор митинга Слободан Поповић рекао је да очекује да се пошаље лепа слика из Београда и додао да се митинг конципира на домаћим атлетичарима, како би они уз добру конкуренцију остварили своје најбоље резултате.

Карте за митинг су у продаји и могу се купити на благајни Атлетске дворане, од 7 до 21 сат.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести