Алкараз: Не могу да верујем да сам у финалу, биће изузетно тешко против Новака

ЛОНДОН: Шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио је након пласмана у финале Вимблдона, да не може да верује да ће бити у прилици да се бори за трофеј против Ђоковића, преноси Спортклуб.
Alkaras Karlos/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Калрос Алкараз

Алкараз се пласирао у финале Вимблдона, пошто је у петак савладао руског тенисера Данијела Медведева са 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) у полуфиналу.

"Ово је сан за мене, финале овде. Искрено не могу да верујем. Само могу да кажем да уживам у овоме. Време је да наставим да сањам. Тешко је било затворити меч. Није било лако, морате бити стално фокусирани. Данил се борио све до самог краја, до последње лопте. Он трчи, удара, морао сам да покажем најбоljи тенис у тешким моментима. Био сам агресиван. Био сам тада онај прави ја, то је био кljуч да завршим меч", истако је Шпанац.

Додаје да ће меч против Ђоковића бити велики изазов.

"Шта да кажем? Сви знају каква је Новак легенда. Биће изузетно тешко. Борићу се, то сам ја. Верујем у себе, вероваћу да могу овде да га победим. Видео сам да је непобедив од 2013. на овом терену. Биће велики изазов, али сам захвалан на прилици. Имам два дана за одмор. Сањао сам да играм од почетка са играчима као што је Новак. Финале је, није време да будем уплашен и уморан. Видећемо како ће бити", закljучио је Алкараз.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести