АЛКАРАЗ ОТКРИО Ова жена му је помогла да сруши Новака

Карлос Алкараз је у финалу Вимблдона успео у нечему што су многи мислили да неће, победио је Новака Ђоковића на Централном терену Вимблдона и "отео" му трофеј који је српски тенисер подизао претходне четири године.
1
Фото: Tanjug/Victoria Jones/PA via AP

Прекинуо је Србинов низ непобедивости на Централном терену који је трајао преко 10 година. 

- Мислим да он јако брзо упија нове ствари, а гледали смо толико играча који се на трави крећу веома брзо. Копирали смо мало Марија, Роџера, Новака… На крају, није лако, али смо успели. Знали смо да би требало да игра мање-више на истом нивоу као против Медведева. Он је стално на основној линији, а Карлос воли слајсом да натера ривала да изађе на мрежу. То је било нешто што смо морали да радимо и против Новака, па је то био начин да разбијемо његов ритам - открио је Хуан Карлос Фереро, тренер Карлоса Алкараза, како су срушили Ђоковића. 

Међутим, поред стручног штаба једна жена је имала велику улогу у тријумфу Шпанца. Наиме, пред меч са Новаком, млади Алкараз се састао са Мартином Навратиловом, која му је дала кључне инструкције.

- Тај њен савет ми је много помогао. Видео сам је после и рекао јој да је њен савет био кључан да победим Ђоковића. Много сам слајсовао лоптицу, радио сам све што ми је говорила, ипак је девет пута била шампионка Вимблдона. Морате да радите шта вам она каже! - нагласио је Карлос Алкараз.

(Вечерње новисти)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести