БОГДАН ОБРАДОВИЋ, ЛЕГЕНДАРНИ СРПСКИ ТРЕНЕР Новак је превазишао своје снове, али узима 30!

​​​​​​​Богдан Обрадовић говорио је о поразу Новака Ђоковића на Аустралијан опену.
s
Фото: Youtube printscreen/ Blic TV

Новак Ђоковић није успео да по 11. пут у каријери подигне пехар на Аустралијан опену пошто га је зауставио Јаник Синер, каснији шампион овог гренд слем турнира, а познати српски тренер Богдан Обрадовић каже да је ово знак да долази до "смене генерација" у тенису.

"Ми смо увек сигурни да ће Новак Ђоковић освојити сваки турнир. Честитамо му на импресивном достигнућу - данас бележи 410 недеља на првом месту АТП листе, док је Федерер достигао 310 недеља. Ово је ретко виђено у свету спорта, да тројица играча владају скоро две деценије и да заједно освоје готово 90 одсто титула. С друге стране, приметно је да долази до смене генерација, јер су се појавили многи млади играчи који су сазрели да покажу да, када им се пружи прилика, могу да освоје значајне турнире. То је тренутно оно што се дешава у тенису - нова генерација младих талената преузима примат и активно се бори за врхунске резултате", казао је Обрадовић на "К1" и потом додао на шта мисли.

"Зверев је добро одиграо у Аустралији, па Медведев, Синер, Алкараз... Са те стране, полако се они ређају иза Новака, што за њега сигурно и представља притисак. Када погледамо првих топ 20, сви они могу свашта да направе у будућности", поручио је некадашњи селектор Дејвис куп репрезентације Србије и додао да је Синер око себе окупио одличан тим и да му је то много помогло.

А, колико још можемо очекивати да Ђоковић игра? 

"Мислим да је Новак одавно превазишао и своје личне снове, након свих рекорда које постигао и титула које је освојио. Мислим да он нема више снаге да о томе размишља. Некако и даље имам цифру од 30 гренд Слемова да ће Новак освојити, без обзира на ово финале", закључио је Обрадовић и додао да Ђоковић сигурно може још да игра јер иако му је 37 година, његово тело је "много млађе".

(Мондо)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести