Циципас сигурно до полуфинала Ролан Гароса

Грчки тенисер Стефанос Циципас савладао је Андреја Рубљова са 3-0 у сетовима и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса.
cicipas
Фото: Tanjug (AP Photo/Alešandra Tarantino)

Он је неочекивано лако стигао до тријумфа, иначе и до петог места на АТП листи од понедељка. По сетовима 7:5, 6:2, 6:3.

Циципасу је ово највећи успех у Паризу, али и на Гренд слему генерално (има и 1/2 финале Аустралијан опена 2019). Рубљов није успео да понови добру игру из финала Хамбурга од пре две недеље, када је освојио титулу, победом управо над данашњим ривалом.

Први сет је донео заиста добар и узбудљив тенис. Циципас је био тај који је први запретио на сервис ривала, пропустио брејк лопту, да би се у наредном гему и сам суочавао са брејк приликама. Рубљов је у тим тренуцима полако преузимао примат, чинило се да има више жеље и да је сконцетрисанији и на крилима таквог приступа стигао је до првог брејка на мечу. Уследили су мирни гемови, пред фуриозну завршницу Грка. Имао је Рубљов 5:3, али од тог момента није успео да освоји ниједан гем у првом сету. Циципас је вратио брејк у последњем тренутку, а затим са још два гема заредом у потпуности прекренуо резултат и после 55 минута игре освојио и сет, 7:5.

Други сет је био сушта супротност првом и трајао је готово пола сата мање. У почетној фази виђена је борба, чак је и Рубљов више претио, него Циципас. Међутим, од резултата 2:2, руски тенисер у потпуности стаје и препушта четири гема заредом ривалу. Циципас је у једном тренутку од 14 поена имао освојених чак 13 и то је преломило овај део игре у његову корист. Рубљов се доста мучио са освајањем поена на други сервис, уз то доста и грешио, тако да је Циципас стигао на сет од полуфинала, 6:2.

Рубљов није успевао да пронађе ритам који је имао у и сету. Баш се мучио, а у четвртом гему трећег сета поново посустао и претрпео брејк. Циципас је до краја наставио са добром игром и на крају суверено обезбедио пласман у полуфинале.

(Б92)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести