Ђоковић без изгубљеног сета до четвртфинала Ролан Гароса

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса.
djokovic1
Фото: FoNet

Он је у осмини финала савладао руског тенисера Карена Хачанова – 6:4, 6:3, 6:3. Меч је трајао 2 сата и 27 минута.

У своја прва три сервис гема је Ђоковић ривалу допустио само један освојен поен. Одлично је сервирао и Хачанов, спасао две брејк лопте у шестом гему, а највећи притисак стигао је при резултату 4:3 за Ђоковића. Новак је направио притисак и дошао до брејк лопти, а гем је трајао више од 10 минута. Пропустио је Хачанов пет гем лопти, Ђоковић је пропустио две брејк лопте, искористио трећу и дошао у прилику да сервира за вођство. Нико није на Ролан Гаросу освојио више од три гема у једном сету против Ђоковића и то је некако успео Хачанов. Од 30:0, Ђоковић је допустио ривалу брејк лопту, неутралисао је, али онда грешкама дозволио још једну, коју Рус користи и враћа брејк за 5:4. Међутим, Ђоковић је одмах направио брејк у десетом гему, којим је дошао до вођства у сетовима.

Занимљиво, поново је погодио линијског судију, овога пута у главу…

Фото: FoNet

У прва три гема другог сета, за 15 минута Ђоковић је повео са 2:1. Направио је брејк у наредном гему и потврдио га за 4:1, да би Хачанов дошао до 4:2 и 0:40 на сервис Новака у седмом гему. Све три брејк лопте је неутралисао Ђоковић одличним форхенд винерима и лобом, да би затим добрим сервисом спасао још једну и направио преокрет за 5:2. Имао је пет сет лопти у наредном гему, али ниједну није искористио. Хачанов се прво вратио од 0:40, а онда је и Новак два пута промашио чисте ударце. Ипак, сигурним сервис гемом Новак је дошао до 2:0 у сетовима.

Фото: Фонет/АП

На старту трећег сета Ђоковић је одмах направио брејк и онда га потврдио у наредном за 2:0. А, онда је мало попустила концентрација код најбољег тенисера света, а Хачанов је заиграо на све или ништа и упсое је да врати брејк и изједначи на 2.2, а онда и да освоји гем на свој сервис и први пут у мечу поведе (3:2). Али, упсое је коначно Ђоковић да се врати у меч, освоји сервис гем, а онда и да направи нови брејк и да са три везана гема дође до вођства од 5:3. На крају је рутинском игром привео меч крају новим брејком.

Наредни ривал биће му победник меча Пабло Карењо Буста – Данијел Алтмајер.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести